Ik was bezig met een knutsel waarin ik een kruis wilde verwerken maar tijdens dat uitdenken bedacht ik me dat er op het internet wel afbeeldingen te zien zijn met de overbrugging van de kloof en het kruis welke er dan tussenhangt, maar ik had nog nooit een uitgebreide verwerking gezien en knutsel voor kinderen. Maar het kruis van Jezus dat is iets waar we altijd aan terugdenken, dit omdat Hij voor ons aan het kruis hing en het lijden doorstond voor ons. Toch is het kruis ook het teken van de dood en Hij is niet meer dood, Hij leeft. Dat kruis kun je als het ware beschouwen als omgevallen, het is zijn betekenis niet kwijtgeraakt dat blijft altijd bestaan maar het heeft een weg gebaand, er is iets prachtigs uit voortgekomen. Door de dood van Jezus ontstond voor ons de toegang tot Zijn Vader, ik heb hier iets mee geprobeerd te doen.

Zoals jullie kunnen zien bestaat dit werkje uit een basisplaat met daarop rotsen, een regenboog en een hand. Die hand is de hand van God die ons een teken van hoop geeft, die ons laat zien dat er hoop en uitkomst is en die hoop en uitkomst werden ons aangereikt door Jezus, door de kruisdood. Er was ineens een nieuwe weg ontstaan, de overbrugging van de kloof tussen de mens en God. Ineens was er een mogelijkheid om weer heel dichtbij God te komen, om vergeving te ontvangen, om gered te worden.
Ik hoop dat ook dit werkje bruikbaar wordt voor velen. Het kruis heb ikzelf met een splitpennetje bevestigd op de basisplaat zodat het te draaien is, ik kon niet voorkomen dat het bij het rechtop staan voor het hoofd van de vrouw belandt, maar het kan draaien tot een liggende positie. Je ziet dat ik er nog iets in verwerkt heb en dat is het mannetje met zijn pikhouweel, hij denkt dat hij er ook op een andere manier wel kan komen, hij gaat op eigen houtje proberen aan de overkant te komen, om dat ravijn te overwinnen en bij God te komen, maar zo werkt het niet, hij zal terugmoeten naar het kruis om vanuit die positie God te bereiken.
Nu is het wel veel inkleurwerk en wat meer knip en plakwerk, mensen kunnen ook kiezen om de basis te gebruiken en van blad drie een kruis nemen en die tussen de rotsen plakken, dat is het meest eenvoudige, maar ik ga voor de gehele versie.

Deze knutsel is van gewoon 80 grams papier gemaakt, in combinatie met een splitpen.

DOWNLOAD WERKBLAD

Werkbeschrijving:

-kleur de basisplaat in (de rotsdelen hoeven niet persé hier worden de lossen delen voorlangs gelijmd.
-kleur de losse delen op blad 2 in
-knip de losse delen op blad2 uit
-vouw het kruisen dubbel op de vouwlijn en lijm het tegen elkaar aan
-vouw de stroken van de rotsdelen naar achteren op de vouwlijnen
-bevestig eerst het kruis met een splitpennetje vast op de basisplaat, de stip heb ik aangegeven op het punt waar het bevestigd kan worden of lijm het kruis in de positie waarin je het zelf mooi vindt.
-lijm nu de rotsdelen in de linker en rechterhoek

(ik heb niet de lijmvlakken voor de rotsdelen aangegeven op de basisplaat omdat het zich ten eerste wel wijst maar ook zodat eventueel gekozen kan worden voor het bevestigen van enkel en alleen het kruis van blad 3)