Soms dat komt er een idee in mij op door iets wat ik lees, hoor of zie. Soms puur door een zinnetje en dan werk ik dat uit. Met deze knutsel heb ik geprobeerd om op een eenvoudige manier aan te geven waar het kruis voor dient. Het kruis staat symbool voor wat Jezus voor ons gedaan heeft. Niet alleen voor mij, maar ook voor jou en voor elk kind. En iedereen heeft zijn eigen zorgen, zijn eigen verdriet, zijn eigen gebed, zijn eigen dankbaarheid en idee over waarom Jezus nu juist voor hem of haar zou zijn gestorven. Daarom dacht ik dat het leuk zou zijn wanneer kinderen zelf kunnen aangeven wat ze willen nagelen aan het kruis, wat ze zouden willen brengen bij Jezus of wat Jezus voor hen betekent of waarom Hij juist voor hen stierf. Je kunt zelf invullen waarom Hij is gestorven, of voor wie Hij is gestorven. Ik heb bij dit voorbeeld gewoon even een paar eigen dingen opgehangen en natuurlijk ga ik niet in detail, dat hoeft ook niet, Hij weet immers alle dingen. Er had natuurlijk ook kunnen staan: U stierf voor mijn zonden, maar ik heb even voor de foto een invulling gemaakt.Deze knutsel is gemaakt van 80 grams printerpapier.
Het is een basisblad met daarop een kruis en lelies en een kind die een hart aan het kruis spijkert. Daarmee toont het liefde omdat Jezus uit liefde Zijn leven gaf. De lelies deden me denken aan een lied: Hij is de lelie der valleien. Maar los daarvan zijn het ook prachtige bloemen.
Op blad twee staan losse vormen waarin kinderen iets persoonlijks kunnen zetten om dan vervolgens aan het kruis te hangen. 
Op bad 3 staat een kleurplaatversie met ingevulde tekstballonnen.
Op blad 4 nog een kleurplaatversie met blanco tekstballonnen die dan eventueel nog weer ingevuld kunnen worden.
De knutsel beslaat alleen blad 1 en 2.

Werkbeschrijving:

-Kleur de basisplaat in
-Schrijf iets op de vormen van blad 2
-Knip de onderdelen op blad 2 uit (3 per kind had ikzelf gedaan)
-Plak de onderdelen op blad 1 op de gewenste plekken.

DOWNLOAD WERKBLAD