Bekijk het filmpje van dit knutselwerkje op YouTube: https://youtu.be/qv4Za4Ii5So

Dit werkje kwam in mij op ook door een liedtekst: Breng het kruis bij het kruis en dat raakte mij toch. In de bijbel staat ook: Neem je kruis op en volg Mij. Dat betekent toch dat we alle moeilijkheden, alles in ons leven moeten opnemen/dragen en Jezus volgen. Je kunt veel dingen tegenkomen ook op je weg met de Here Jezus en dan toch is het belangrijk dat je blijft volgen, dat je niet bij de pakken neer gaat zitten en het opgeeft maar dat je doorzet. En het mooie is dat we met alles wat ons bezighoudt mogen komen bij de Vader in de hemel, dat we mogen knielen bij het kruis, dat we Jezus mogen aanroepen, we mogen Hem vragen om hulp in alle omstandigheden, want Hij stierf voor ons, Hij hield en houdt zoveel van ons, dat is voor ons haast niet te begrijpen, maar toch is het zo.

Natuurlijk heb ik een hartvom met verwondingen gebruikt, ook deze plaat had ik nodig voor een powerpoint en besloot ik ook te gebruiken voor een knutsel. Dit hart is verwond, het was vastgebonden met ketenen en daarmee bedoel ik eigenlijk moeilijkheden en zonden bijvoorbeeld, en door bij het kruis te komen met het kruis op de rug (want die wordt netjes gedragen hoe zwaar dat ook is) zal de persoon bevrijding ontvangen, je ziet dat ook doordat de ketenen (kettingen al stukgebroken zijn). De boodschap van deze knutsel is weer de boodschap van liefde, Jezus stierf voor ons om ons vrij te maken van alles wat ons vastbindt aan foute dingen en we mogen met alles wat we moeten dragen bij Hem komen, Hij wil ons helpen.
Er is een basisblad met de achterplaat met kruis en op blad 2 is een kruis geplaatst die gevouwen kan worden tot een soort doosje. Op blad 3 losse kruisjes, mensen kunnen er ook voor kiezen om voor het gemak bijvoorbeeld 3 kruisjes m.b.v. dubbele plak op elkaar te plakken en dan op de rug van het poppetje.

Deze knutsel is van gewoon 80 grams papier gemaakt.

DOWNLOAD WERKBLAD

Werkbeschrijving:

-Kleur de basisplaat in op blad 1
-kleur de kruisdelen in op blad 2 inclusief de kleine zijvlakjes (niet de vlakken die stipjes erin hebben of streepjes)
-Knip de onderdelen op blad 2 uit en knip de lijnen die ik aangegeven heb met geel onderbroken strepen in.
-Het kruisje moet gevouwen worden, je hebt het hoofddeel van het kruis en daarnaast staat de dwarsbalk.
-vouw de stroken naar achteren d.m.v. de vouwlijnen.
 De geaccentueerde vlakjes zijn plakstroken, maar er zit wel onderscheid in, ik heb de vorm verschillend gedaan. Op de vlakjes met de stipjes doe ik de lijm.
 De rechthoekige geaccentueerde vlakken worden over deze stroken heen geplakt. Het kruis krijgt dus bovenaan al een stukje als een soort doosje en onder ook, de dwarsbalk wordt vervolgens in elkaar gelijmd tot een rechthoekig doosje en aan de achterzijde van het kruis geplakt over de dwarsbalk heen. 
-lijm het kruisje op de rug van het hartpoppetje.
(Het lijkt misschien wat moeilijk, maar het valt mee)