Ik was een werkje aan het maken m.b.t. het schoonwassen van onze zonden en terwijl ik daarmee bezig was kwam ik toch ook op een werkje met een schaapje en het idee bij de bijbeltekst waarin geschreven staat Zie het Lam van God dat de zonde der wereld wegneemt. Ik dacht ja het hart van God is groot, er is plaats in voor iedereen, ook voor een schaapje van de kudde van de Goede Herder. Het hart van de Here Jezus is ook groot ook dat staat open voor ons allemaal om ons een plekje te geven, geborgenheid, liefde, blijdschap en het offer aan het kruis nam onze zonden weg. Uiteindelijk bedacht ik me dus dat het mooi zou zijn als het Lam van God (de Here Jezus) een hart zou tonen van liefde waarbij je druppels bloed ziet vanwege dat wat Hij voor ons gedaan heeft. En Ik maakte vervolgens nog een versie waarbij het schaap in het hart plaats heeft genomen en het hart een soort zakje/bakje vormt. Er is veel plaats in dat hart, het is een groot hart en het schaapje is er welkom, maar ik heb de tekst nu even gericht op het Lam van God. Maar mensen kunnen in principe een knutsel ook inscannen en vervolgens de tekst onder paint weghalen en een eigen tekst toevoegen.Deze knutsel is van gewoon 80 grams papier gemaakt.

DOWNLOAD WERKBLAD

Werkbeschrijving:

In de pdf staan 2 werkbladen, op blad 1 de hartvorm met het onderste deel om een bakje te vormen en op blad 2 voor 2 kinderen het schaapje.
Welke versie jullie willen maken maakt niet uit, maar ik heb alle delen er gewoon in gedaan en jullie kunnen zelf kiezen wat wel of niet gebruikt wordt.
-Kleur alle onderdelen in die jullie gaan gebruiken en knip het uit
-Als jullie een bakje willen vouw dan de plakstrookjes naar achteren en lijm het geheel voor de onderste helft van het hart langs
-Knip de bovenste pootjes van het schaapje los. Ik begon aan de ene kant bovenaan het pootje te knippen en knipte zo om het pootje heen naar de andere kant zodat de pootjes naar voren kunnen worden gevouwen. Nu plakte ik de losse pootjes er voor de stevigheid voorlangs. 
-Plak het hoofd van het schaapje er voor de dieptewerking nogmaals voorlangs, desnoods met dubbele plak.
-Hang het schaapje met de pootjes over de rand van het bakje.

Mochten jullie zonder bakje werken plak dan het schaapje voor het hart langs en doe een touwtje in het midden van het hart om het op te hangen.
Het schaapje kan ook versierd worden met watten bijvoorbeeld en dan het hoofd en de pootjes er voorlangs, net wat je leuk vindt.
Ik hoop dat jullie er iets mee kunnen en het bruikbaar zal zijn. Wij vonden het een leuke knutsel om te maken.