Ik wilde een betere tekening voor hemelvaartsdag. Mensen tekenen is niet zo mijn ding, dus het blijft altijd weer lastig, maar toch een nieuwe poging.

 

In dit geval een versie waar een kartonnen wegwerpbordje gebruikt is. Jezus kan verschoven worden van beneden naar boven en terug.
Wel een advies van Aaltje, ga niet met een stanleymes de gleuf maken op het aanrechtblad zonder goede onderlegger. Ik had een kras erin. Hmmmm maar al doende leert men. De kinderen kunnen de gleuf beter niet zelf doen, dat is te gevaarlijk. Maar wij als werkers kunnen dat alvast voorbereiden. Ik had eerst de gleuf met een schaar geprobeerd te knippen, maar het bordje beweegt dan teveel mee en mijn schaar zorgde voor wat haperingetjes, daardoor schoof Jezus niet goed omhoog. Het moet wel soepel werken anders is het niet echt leuk. Er is natuurlijk evengoed een optie om niet de gleuf in het bordje te maken en een stokje achter Jezus te bevestigen en hem gewoon van onder naar boven te bewegen, je laat dan dus in het midden van de discipelen een opening. Maar ik vond het schuifsysteem geniaal al zeg ik het zelf haha ssst..... Maar ik ben vast niet de eerste die dan bedenkt.

Werkbeschrijving :

-Print de onderdelen op stevig papier (160 grams)
-kleur alles in
-knip de onderdelen uit
-Snijd met een stanleymes een gleuf in het midden van het bordje. Begin onder de geribbelde rand tot ongeveer de geribbelde rand aan de overzijde.
-verf het bordje blauw (ik heb krijt gebruikt)
-Doe lijm op de achterkant van de discipelen langs de onderste rand en op de plakstrookjes
-Lijm nu de discipelen langs de onderrand van het bordje en druk de lijmvlakjes aan de achterkant van het bordje nog goed aan.
(let erop dat de gleuf in het bordje in het midden van de discipelen blijft)
-Doe nu op de achterkant van de wolken op de plakstrookjes lijm en ook even langs de bovenrand van het bordje en lijm de wolk vast
-Vouw de plakstroken aan Jezus naar achteren en vouw ze op de vouwlijnen en lijm nu de kleine delen tegen de rug van het Jezus plaatje en de andere stroken ook tegen elkaar aan. Je krijgt aan de achterzijde van het plaatje een schuifstrook. (Ik hoop dat het duidelijk is)
-Schuif Jezus nu achter de discipelen en doe de strook op de rug nu door de gleuf
Als het goed is kan die nu geschoven worden van beneden naar boven en terug.

DOWNLOAD WERKBLAD Zie Hem gaan