JONA IN DE WALVIS - (EENVOUDIG) JONA IN DE WALVIS - (IETS MOEILIJKER)
Dit is een knutselwerkje hoort bij het verhaal van Jona. Jona wordt overboord gegooid wanneer hij gevlucht is naar Tarsis. Bij dit werkje hoeven de kinderen alleen de golven uit te knippen en de vis. De golven plakken ze helemaal onder op de tekening en de vis kan gewoon achter de golven geschoven worden. Doe alleen lijm op de onderste strook van de golven en laat de punten van de golven los om de vis achter te doen.

Met een paspartout er voorlangs geplakt wordt het een leuk schilderijtje.
Dit werkje hoort bij het verhaal van Jona die overboord wordt gegooid wanneer hij op de vlucht is voor God, op weg naar Tarsis.

Het werkje bestaat uit 4 verschillende delen. Je hebt ten eerste de boeg van het schip waarop Jona vluchtte naar Tarsis. Daarnaast heb ik wolken getekend en golven en natuurlijk het belangrijkste… de vis die door God gestuurd werd om Jona in te slikken.
Ik heb zelf de delen uitgeprint en op een blauw vel papier geplakt. Ik heb verschillende versies gemaakt. Ik heb bijvoorbeeld ook een bruine boeg geprint en blauwe golven, witte wolken en vis. Ik ben wat aan het wisselen geweest, ieder kan dat naar smaak doen.

De wolken worden eerst opgeplakt. Vervolgens de boeg helemaal rechtsonder op het vel plakken. De golven er voorlangs plakken. Doe alleen lijm op het onderste strookje dan kun je de vis namelijk los ertussen schuiven.

Ik heb nog om het geheel af te maken een paspartout gemaakt met golven die ik er voorlangs heb geplakt. De paspartout had ik ook weer op blauw papier/karton 120 grams geprint.
 
DOWNLOAD WERKBLAD EENVOUDIG

DOWNLOAD WERKBLAD IETS MOEILIJKER

Van dit werkje is ook een kleurplaatversie.