Het meest duidelijke en wat ieder kind zal begrijpen is de vraag wat je moet doen als het heel hard regent en je loopt buiten, kun je je dan beschermen? Hoe doe je dat? Ieder kind zal beseffen dat je een regenpak aan kunt trekken, een paraplu kunt nemen, of een afdakje kunt zoeken Bescherming is handig en heb je soms erg hard nodig. Maar er zijn ook dingen die niet zichtbaar zijn. Bijvoorbeeld dat stemmetje in je hoofd die tegen je zegt dat je dom bent, lelijk enz. 

Eigenlijk ben je als kind van God een soldaat, een strijder en moet je vechten tegen de boze die jou aan wil vallen. Je vecht niet tegen je buurjongen of je buurmeisje, niet tegen echte mensen, maar tegen de vijand van God en dat is de satan. Je hebt echt bescherming nodig en God wil dat aan jou geven. Hij geeft het zwaard wat eigenlijk het woord van God is, want wanneer je verkeerde gedachten krijgt of als een stemmetje in je hoofd zegt dat je toch nooit zult winnen, of toch niet mooi bent, dan kun je zeggen wat er in de bijbel staat. De gordel die je omdoet staat voor de waarheid van God, Hij spreekt de waarheid, vergeet nooit dat Hij de waarheid is en laat je daarom niets wijsmaken, maar houd Zijn waarheid vast. We moeten het pantser der gerechtigheid omdoen. Het pantser beschermt je hart, als je dat pantser niet draagt kan de boze jouw hart raken. Je beschermt je met de gerechtigheid van de Here God. Wat de boze ook van jou zegt, de gerechtigheid van God is als een pantser om jou heen, het kan jou niet meer raken. De schoenen der bereidvaardigheid, die schoenen geven je stevigheid met deze schoenen kun je lopen en anderen vertellen van de Here God. Het schild des geloofs, dat schild kun je voor je houden om jezelf te beschermen tegen de pijlen die op je afgevuurd worden. Zorg dat je echt gelooft wat de Vader in de hemel over jou zegt en wat Hij je belooft, gebruik jouw geloof in Hem als een schild tegen de leugens van de boze. Houd dat schild maar omhoog, laat maar zien dat je gelooft in de Here God en in Zijn woord en de boze zal er vandoor moeten gaan. En dan de helm des heils, Je krijgt deze helm net als alle andere dingen van God zelf, uit Zijn handen, deze helm zal je hoofd beschermen en natuurlijk je gedachten te beschermen. De helm heb je nodig om je te helpen om te overwinnen, het is je redding en bevrijding.

Dit werkje bestaat ten eerste uit een kleurplaat met twee kinderen die in hun ondergoed staan, ze zijn erg kwetsbaar en niet beschermd, waar is hun wapenrusting? Op het andere blad heb ik een wolk gezet en een strook met daarop dewapenrusting van God. Knip de strook en de wolk uit. Vouw de wolk op de vouwlijnen naar achteren. Plak het strookje van de wolk op de brede strook bovenaan de tekening. Plak de strook met de wapenrusting alleen met de bovenkant vast op het kleine plakstrookje die op de tekening is aangegeven. Neem nu een cocktailprikker en lijm deze onderaan de strook en rol dit op tot het streepje van het onderste lijmvlak. Zodra de lijm droog is kun je het strookje strak oprollen tot achter de wolk en rol je het weer uit dat wordt de wapenrusting aangereikt vanuit Gods handen. 
 

DOWNLOAD WERKBLAD

Bij dit werkje horen ook twee kleurplaten:

Kleurplaat 1 (waslijn met wapenrusting)

Kleurplaat 2 (jongen en meisje gekleed in wapenrusting)