Ook dit werkje heeft te maken met de wapenrusting van God. Wanneer kinderen of grote mensen in de regen lopen worden ze nat, het kan soms erg hard regenen en wat is dan een oplossing om je te beschermen? Ja inderdaad een regenpak, of een paraplu. Als het koud is dan nemen we een winterjas, handschoenen en een sjaal en we kleden ons lekker warm aan zodat we er weer tegenaan kunnen. Als je het moeilijk hebt, wanneer je denkt dat je niet mooi bent, dat je een nul bent, niks waard, dan kun je je ook beschermen. Als je een kind van de Here God bent dan gebeuren er best wel eens nare dingen, dingen die niet zo leuk zijn en dan moeten we vechten om te winnen. We moeten vechten tegen de boze, de duivel. Dat is best een beetje gek, want dat kan toch niet zomaar? Je ziet hem niet, je hoort wel hoe hij dingen tegen je zegt en je merkt het doordat er zoveel misgaat, maar hoe kun je dan als een soldaat vechten tegen iets wat je niet ziet? De Here God wil ons allemaal een wapenrusting geven. Soldaten in het echte leger hebben een geweer en een helm en een uniform, stevige schoenen en een riem en als soldaten in het leger van de Here God krijgen we een helm, een schild, een harnas, een gordel en schoenen en natuurlijk een zwaard. Dit hebben wij echt nodig om ons hart te beschermen, om onze gedachten en hoofd te beschermen, onze voeten stevigheid te geven, om de boze duidelijk te maken dat we in God geloven en dat Hij de waarheid is en er altijd voor ons zal zijn, we staan stevig in onze schoenen en durven te gaan en te vertellen van de Here God. We hebben Gods woord als een zwaard om de boze te laten weten dat er maar één God is die ons helpt. We hebben het schild om te laten zien hoe sterk ons geloof in de Here God is. Hij zegt mooie en goede dingen over ons en we mogen dat geloven en het laten weten als de boze tegen ons zegt dat we lelijk zijn of slecht. De gordel laat de waarheid van God zien, Hij is de waarheid, Zijn woord is de waarheid, laat je niets wijsmaken, maar houd vast aan de waarheid van God. Ja en dat pantser is zo belangrijk om te dragen, het beschermt je hart, wanneer je dat pantser niet draagt kan je hart zo hard geraakt worden en beschadigen, denk erom dat je het pantser niet vergeet te dragen. Dan is er nog de helm, die helm beschermt je hoofd en alles wat je denkt. Hoe vaak hoor jij een stemmetje die tegen jou zegt: Je kunt er niks van? Je hebt zoveel foutjes gemaakt, dom hoor! Gelukkig heb je je helm op en weet je dat je best veel kunt en fouten maken was niet handig, maar de Here God heeft het je vergeven, gelukkig maar en met Hem kun je verdergaan. Zet door hoor, trek jewapenrusting maar snel aan en vecht tegen alles wat fout is en je zult het zeker winnen, daar mag je op vertrouwen.

1. Knip alle onderdelen uit en kleur het in. Zorg dat je een closetrolletje hebt.2. Ik heb het closetrolletje aan de bovenzijde naar elkaar toegedrukt en de 
hoekjes schuin weggeknipt zodat er als het ware een nek ontstaat.
3. Plak eerst de schoenen met de voeten vast. Zorg dat het onderste deel van 
de rechthoek (onder de stippellijntjes) onder het closetrolletje uitsteekt, 
anders wordt het zo’n korte soldaat. 
4. Schuif de armen tussen de bovenkanten van het closetrolletje (daar waar je 
de zijkanten weggeknipt hebt). 
5. Knip het ruitje uit het harnas en vouw het harnas dubbel en plak het aan weerszijden vast. 
6. Plak het hoofd nu ook tussen de bovendelen van de closetrol, bij de armen. 
7.Doe de gordel om en plak die alleen met de zijkanten vast, dan kun je het zwaard er nog tussenschuiven. De onderdelen kunnen natuurlijk ook vastgeniet worden. 
8. Plak de handjes op elkaar en plak vervolgens het schild aan de handen vast.

DOWNLOAD WERKBLAD


 

Bij dit werkje horen ook twee kleurplaten:

Kleurplaat 1 (waslijn met wapenrusting)

Kleurplaat 2 (jongen en meisje gekleed in wapenrusting)