Dit  knutselwerkje hoort bij het verhaal van Paulus en Silas in de gevangenis. Dit verhaal is terug te vinden in Handelingen 16 vanaf vers 16. Het is een erg mooi verhaal en het geeft heel duidelijk weer hoe belangrijk het is om in moeilijke momenten niet op te geven en God in alles te verhogen. Paulus en Silas gingen niet huilen in de gevangenis of mopperen zoals wij zouden hebben gedaan, ze werden ook niet boos, maar ze gingen bidden en lofliederen zingen, midden in de nacht waren de beide mannen aan het zingen. Iedereen kon het horen, de andere gevangenen luisterden ernaar en wat gebeurde er? God liet Zijn grootheid en almacht zien aan iedereen die daar was, er kwam een aardschok, de hele gevangenis trilde ervan en de boeien schoten los en de deuren gingen open. Eigenlijk kon iedereen dus vluchten, maar ze deden het niet. Dit is een Bijbelverhaal die we in de kinderbijbels zeker terug kunnen vinden, erg leuk om aan kinderen mee te geven en ook belangrijk om de kinderen te leren dat je God altijd kunt verhogen, als je het moeilijk hebt, ga maar zingen voor Hem, je zult zien dat alles anders wordt en voelt.


Het knutselwerkje is vrij eenvoudig te maken. Ten eerste natuurlijk de platen inkleuren. Ik heb zelf de muur even op gekleurd karton/papier geprint van 120 gram (action) want dat scheelt me veel inkleur werk. Kleur de muur in of print het op gekleurd karton/papier. In het midden van de grote gevangenisdeuren loopt een grijze lijn, knip deze lijn in en knip vervolgens links en rechts door tot aan de stippellijn aan de zijkanten van de deuren. Let op: Knip de stippellijnen niet in, want daar moet je de deuren vouwen zodat ze open komen te staan.
(Zie voorbeeld op de foto.+
De achtergrond heb ik wel ingekleurd. Aan de zijkanten van de kleurplaten zitten plakstroken. Vouw de plakstroken naar achteren en lijm ze vervolgens achter de zijkanten van de muur. Zo komt de achtergrond rond te staan.

DOWNLOAD WERKBLAD