Dit knutselwerkje hoort bij Handelingen 18:1-17. Dit verhaal gaat over Paulus die inmiddels in Korinte was en hij sprak daar in de synagoge. Hij vertelde de mensen van Jezus. Maar de Joden en de Grieken zeiden rare dingen, ze wilden er niks van horen en Paulus bedacht zich niet hij schudde het stof van kleren af en ging weg de synagoge uit naar het huis van Titius. Voortaan vertelde hij over Jezus aan de heidenen. 
Paulus wil maar één ding en dat is de mensen te overtuigen van Jezus en als de mensen dus de spot met hem drijven of niet willen luisteren besluit hij om te gaan naar een plek waar mensen zijn die wel naar het woord van God zullen luisteren. Die plek is niet meer in de synagoge, maar in een gewoon huis. Lees het verhaal maar eens na er zijn best dingen die je hieruit mee kunt geven aan de kinderen. Leer ze te vertellen van de Here Jezus, met volle overtuiging, maar als mensen niet willen luisteren, als ze je uitlachen en rare dingen gaan zeggen, dan is het soms beter om het stof van je kleren af te vegen en verder te gaan naar mensen die wel willen luisteren. Paulus was verstandig hij verspilde zijn tijd niet en gebruiktehet om zoveel mogelijk mensen te vertellen van de Here Jezus.


Dit knutselwerkje bestaat uit een basisplaat met daarop een klein deel van de synagoge en Paulus zonder arm en overjas. De bedoeling is om de plaat op blad 1 in te kleuren en de twee losse delen op blad 2 ook. Knip de jas en arm uit en vouw de plakstrook aan de overjas naar je toe. Prik met een splitpennetje de arm op de overjas of lijm de arm erop. Wanneer je een splitpennetje gebruikt kun je met de arm een veegbeweging maken. Vervolgens knip of prik je de stippellijn op de basisplaat in (op de rug van Paulus) en schuif je het deel van de overjas met de plakstrook naar binnen en lijm je die aan de achterkant vast. Let op dat de jas goed op zijn plek komt. Ik heb de jas dus iets omgevouwen zodat die als het ware een tikje openstaat, dat lijkt wat mooier. Ik heb vervolgens het stof op de jas en op de grond met wat glitter gemaakt. Het lijkt erg leuk. Je kunt voor het stof natuurlijk ook iets anders gebruiken, zoals kruiden of paneermeel o.i.d.
Ik heb de overjas en arm tweemaal op blad 2 gezet zodat er minder papier verspild wordt.

DOWNLOAD WERKBLAD