Dit knutselwerkje hoort ook weer bij de serie over Paulus. In dit geval gaat het bijbelgedeelte niet alleen over Paulus maar ook over Apollos. Dit verhaal is te lezen in Handelingen 18:18-28.
Het deel van het verhaal speelt zich af in Efeze. Paulus kwam daar naartoe samen een man Aquilla en zijn vrouw Priscilla. Paulus sprak daar in de synagoge met de Joden en vervolgens besloot Paulus weer verder te reizen, maar de beide vrouwen bleven in Efeze en daar kwam een man vanuit Alexandrië, zijn naam was Apollos, hij wist heel veel van het woord van God, het was een geleerde man, iemand die veel kennis had en hij had veel dingen geleerd over de weg van de Heer. Hij was vol vuur, hij wilde erg graag spreken over Jezus de Messias en dat deed hij ook, maar hij wist eigenlijk alleen maar hoe Johannes de mensen doopte over de andere doop, de doop met de Heilige Geest wist hij nog niets. Priscilla en Aquila hoorden deze Apollos spreken en zij namen hem apart en vertelden hem wat de Weg van God eigenlijk precies inhield, ze gaven hem uitleg. Na een tijdje wilde ook Apollos verder reizen om het woord van zijn God door te vertellen aan zoveel mogelijk mensen en hij besloot om naar Achaje te gaan. De leerlingen vonden dat een goed plan en ze moedigden hem aan en ze gaven hem zelfs een brief mee voor de broeders in Achaje. In die brief kwam te staan dat de broeders van de gemeente in Achaje vriendelijk tegen Apollos moesten zijn. Zo wisten de volgelingen van Jezus in Achaje dat deze man goed was en hen kon helpen om van Jezus te vertellen. Zo ging Apollos op weg en werd hij hartelijk ontvangen en vertelde over Jezus de Messias en hij was een hele steun voor de mensen die in Jezus geloofden, want hij wist ook aan de Joodse mensen te vertellen wie Jezus was en dat Hij de Messias was, Apollos wist hen duidelijk te maken dat zij ongelijk hadden omdat hij zoveel van het woord van God afwist.

Werkbeschrijving:
Dit knutselwerkje heeft weer een basisplaat met daarop Apollos, en een paar  “leerlingen”. Apollos staat hier op het punt om te vertrekken naar Achaje. Hij krijgt van deze mensen de brief. Ik heb de brief gemaakt als een boekrolletje, dit omdat het natuurlijk ook extra leuk lijkt. Op het tweede blad staat dus het papier met de tekst voor de boekrol en de koffer van Apollos. De koffer hoeft niet perse, jullie kunnen ook kiezen om alleen de boekrol te gebruiken.
-Kleur eerst alles in
-Knip de koffer en boekrol buitenom uit
-vouw de plakstroken aan de koffer naar achteren toe
-plak de koffer (waar je het leuk vindt) op de basisplaat
-gebruik coctailprikkertjes als stokjes voor de boekrol of stukjes van satéprikkers
prik door de zwarte punten van de boekrol. Prik de stokjes via de onderste zwarte stip naar
achteren en vervolgens weer terug naar de voorkant via de bovenste stip. Het is handig om
de gaatjes vooraf in te prikken zodat het makkelijker gaat, maar dit hoeft niet.
- In de hand van Apollos heb ik een zwarte strook aangegeven, prik hier de prikstokjes weer door, zodat hij de boekrol in zijn hand vasthoudt. De boekrol past ook achter de koffer, want die komt op afstand van de plaat te staan.

DOWNLOAD WERKBLADVan dit knutselwerkje is ook een kleurplaatversie aanwezig.