We kennen dat allemaal wel. Je vertelt iets aan je kind en het kind vind dat helemaal niet leuk. Het gaat niet om het kopen van een kadootje of zo, maar puur om regels die er nu eenmaal horen te zijn. Het zijn soms hele simpele dingen en het lijkt alsof het kind het niet hoort. Alsof het Oost-Indisch doof is, zoals we wel eens gekscherend zeggen. Natuurlijk hoort hetkind ons wel, maar het legt het heel gemakkelijk naast zich neer. Soms kijken ze je zelfs aan met een blik die voldoende zegt. Maar wat kinderen goed moeten en mogen beseffen is dat ze hun vader en moeder moeten eren. Dat het belangrijk is om te luisteren, dat dat ook iets is wat de Here Jezus van ons vraagt. Dit werkje is een werkje wat kinderen vast leuk zullen vinden, maar de woorden gaan dus echt met een pijl het ene oor van een hoofd in en het andere oor weer uit. Op de pijl staan allerlei dingen, zoals kamer opruimen, bed opmaken, schoenen op de gang enz enz. De pijl eindigt met de woorden van Jezus.Het is eigenlijk niet zo moeilijk. 
De hoofden worden uitgeknipt vervolgens worden de pijlen uitgeknipt en aan elkaar geplakt. Ik heb op de overgangsstukjes voor de zekerheid plakband gedaan om te voorkomen dat de pijl zou blijven haken tijdens het schuiven. Het haar heb ik natuurlijk met wol gedaan. Het was een heerlijk geknoei.
De neus op het hoofd heb ik er uitgeknipt. In principe kan de neus ook gewoon langs de dikke zwarte lijn opengeknipt worden waardoor je de neus gewoon omhoogklapt, maar ik heb de neus er helemaal uitgeknipt en vervolgens een losse neus er weer ingeplakt. De plakstrook van de neus heb ik van bovenaf door het opengeknipte neusvlak geschoven en vervolgens aan de achterkant met het plakstrookje vastgelijmd. Als het goed is past het precies. Om het nog net even iets mee te geven heb ikzelf (ik houd van humor) een gleufje in de mond gemaakt en een tong erdoorheen geschoven en vervolgens ook aan de achterzijde gelijmd. 
De twee hoofden worden vervolgens op elkaar geplakt. Kijk uit dat de kinderen op het plakgebied niet te veel lijm doen anders wil de pijl niet meer schuiven. 
Het gebied tussen de oren blijft dus vrij. Nu kun je de pijl er tussendoor schuiven. Ik moest wel de strook er van rechts naar links even tussen schuiven vanwege de enorme pijlpunt. Maar daarna kun je de strook schuiven en achter de neus zie je de woordjes die erop staan.

 

DOWNLOAD WERKBLAD