Dit knutselwerkje hoor bij handelingen 20:1-12. Het verhaal gaat over Paulus die met verschillende mensen aankwam in Troas. Daar kwamen ze bij elkaar om brood te breken en Paulus sprak tot de anderen en hij sprak niet een paar minuten, geen uurtje, geen twee uurtjes… nee hij ging maar door, hij hield een toespraak die tot midden in de nacht duurde. Het was logisch dat de mannen moe werden en Eutichus een jongeman was in de raamopening gaan zitten en daar zat hij heerlijk, maar hij viel in slaap. Het duurde ook zolang. Paulus ging zolang door met zijn toespraak dat Eutichus uit het raam naar beneden viel. Niet een klein eindje naar beneden, nee het was drie hoog, net als in een flat, er zaten nog twee verdiepingen onder, oei…. Eutichus viel dood op de grond. Ze waren allemaal geschrokken. Paulus ging naar beneden en hij deed iets heel vreemds. Hij ging bovenop de jongeman liggen en omarmde hem, toen zei hij tegen de geschrokken mensen, houd op er zit nog leven in hem.
Ja Paulus had helemaal gelijk de jongen was weer levend en Paulus ging weer naar boven en hij brak het brood en hij ging eten, vinden jullie dat ook niet heel bijzonder? Ik wel en toch had Paulus een heel groot vertrouwen in zijn God, Hij wist heel goed dat God die jongeman weer levend zou maken, daarom was hij ook niet in paniek geraakt en niet bang. Paulus ging die nacht nog heel lang met zijn leerlingen, tot de volgende morgen, nou dat is lang en toen vertrok hij. De leerlingen van Paulus namen de gevallen jongeman, die nu weer levend was geworden mee en ze voelden zich sterk en goed, want ze hadden een wonder meegemaakt, een wonder van God.Dit knutselwerkje bestaat uit een achtergrond, waarop de jongeman (Eutichus) te zien is in de raamopening. De achtergrond wordt als een soort doosje gevouwen en daarop plakken we van het tweede werkblad de tafel op met de leerlingen en een krukje met een olielamp. Ik heb op het achterblad de plakstroken aangegeven waar de olielamp en de tafel geplakt moeten worden. 
-Kleur eerst alles in. 
-Knip vervolgens de onderdelen buitenom uit. Knip bij de pijltjestoetsen de strepen in tot aan de stippellijn (oftewel tot aan de muur). 
-Vouw vervolgens alle stroken om. Bij de achterwand moeten de stroken allemaal naar je toe worden gevouwen. De twee vierkante plakstroken onder de linker- en rechter- zijmuur vouw je onder de bodem door en plak je daar vast. Je schuift ze dus onder het middenvlak.
-Vouw de plakstroken aan de tafel en de olielamp naar achteren en plak ze op de daarvoor bestemde stroken op de achtergrond.

DOWNLOAD WERKBLAD