Dit werkje heeft te maken met het zoeken naar geluk. Ook kinderen hebben vaak dromen, ze willen rijk worden. Dat willen heel veel mensen. Als kinderen zochten we uren in de velden naar een klavertje vier om zo een wens te kunnen doen. Dit werkje heeft dus ook een klavertje vier als basis voor het geheel. Je kunt hierin in elk geval vragen wat geluk is en waar het kind denkt het geluk te vinden. Of je echt gelukkig kunt zijn wanneer je heel rijk bent, want je kunt zo ineens ziek worden en dan? Ben je dan nog steeds gelukkig? Je kunt ook ineens alles verliezen wat je hebt. Welk geluk is blijvend. Het is mooi om kinderen mee te geven dat Jezus de schat is voor het hart van iedereen. Ook voor het kleinste kind of de rijkste man, want in Jezus en met Jezus ben je rijk.

 
Ik heb twee klavertjes vier gemaakt, deze worden uitgeknipt. Vervolgens zie je in het midden van het rechter klaverblad een vierkant. Het is de bedoeling om de gestippelde lijnen los te knippen (in te knippen) daardoor krijg je als het ware twee flappen die je naar beneden klapt. Dit worden de plakstroken om het bovenste klaverblad aan het bakje vast te lijmen.
Het bakje is een kwestie van uitknippen. Bij de pijlen die ik heb gezet knip je tot de eerstvolgende stippellijn in. Nu kunnen de stippellijnen gevouwen worden. De plakstrookjes worden achter de middenvlakken gevouwen en gelijmd of geniet. 
Het bakje plak je op het middenvlak van het rechter klavertje vier en je schuift vervolgens het andere klavertje vier met het opengeklapte stuk over het bakje heen. Het bakje steekt er dus iets bovenuit. De plakstroken kunnen vastgeplakt worden aan het bakje.
Daarna worden de paaltjes met de hartjes uitgeknipt en met de achterkanten op elkaar gelijmd, vouw eerst de onderste vlakke naar buiten (deze worden niet gelijmd), dit worden de staanders. 
Ik had nog een beetje goudverf (een busje van kerst) ik heb dus even van klei goudstaafjes gemaakt en die vervolgens goudkleurig gespoten. Nadat ik de hartjes in het bakje had gelijmd heb ik de goudstaven er bij gezet. Je kunt ook kiezelsteentjes goudkleurig spuiten, of laat de kinderen zelf iets bedenken. Print bijvoorbeeld wat plaatjes van geld o.i.d.
 

DOWNLOAD WERKBLAD