Dit werkje hoort bij het verhaal van Boaz en Ruth gaan trouwen. Ruth 3 en 4
Het verhaal vertelt hoe Ruth bij Boaz op het veld aan het werk gaat om toch eten voor haar en Naomi te regelen en hoe God alles leidt. Boaz kijkt om naar Ruth en uiteindelijk trouwen ze.
Ik ga het hele verhaal niet uitschrijven omdat het in veel kinderbijbels goed en mooi beschreven staat.Werkbeschrijving:

Deze knutsel is een soort fotolijstje/schilderijtje met daarop de afbeelding van Ruth en Boaz.
Om hen heen zie je het veld waar Ruth Boaz leerde kennen.
Het is de bedoeling om het schilderijtje in te kleuren en uit te knippen helemaal buitenom en vervolgens kunnen de vouwlijnen omgevouwen worden. Ik heb er een voorbeeld naast gezet hoe het ongeveer moet komen. Het schilderijtje kan rechtop staan. Omdat ik met mijn dochter glitters om de rand heb gedaan werd het geheel wel wat zwaarder en dan is het even wat zoeken naar de balans, maar het werkt prima ook met gewoon printerpapier.

De afbeelding is dus de voorzijde van het schilderijtje en de rest wordt naar achteren gevouwen en met de plakstrook vastgelijmd, kijk even met een voorbeeld hoe het het beste neergezet kan worden, ik kan namelijk op de achterzijde van de afbeelding niet aangeven waar de strook het beste vastgeplakt kan worden. Ik maak daarom zelf een voorbeeld waarvan ik weet dat het goed is en pas vervolgens de werkjes van de kinderen daarop aan.


DOWNLOAD WERKBLAD