Ook dit knutselwerkje hoort bij het verhaal van David en Goliath. In dit geval vond ik het leuk om de kinderen David enGoliath te laten bewapenen. Goliath krijgt zijn spies/speer en zwaard en David zijn tas met stenen en een slinger met steen.

Kleur het geheel mooi in en knip de onderdelen uit.
Gebruik kleine steentjes of laat de kinderen met klei o.i.d. steentjes maken.
Plak het tasje in elkaar. Dus de vouwlijnen omvouwen en het lijmvlak achter het andere vlak van de tas vastlijmen. Lijm vervolgens de onderkanten van de tas dicht en lijm het geheel weer op de tas van David (op de basisplaat)
De speerpunten heb ik aan een satéprikker vastgeplakt, dat lijkt erg leuk. 
Ik heb er bij dit werkje voor gekozen om de armen van David en Goliath los aan te leveren, op zich had dit niet gehoeven, maar dat maakt het wel iets leuker, je kunt dan iets beter de onderdelen eraan bevestigen. 
De slinger heeft bovenaan een vouwlijn, vouw het bovenste stukje naar achteren en doe er een glad steentje tussen en lijm het op elkaar. Natuurlijk is het met slap papier wel verstandig om de bovenkant van de slinger ook op het basisblad vast te lijmen, maar ik heb het zelf losgelaten.
Dus speerpunt lijmen om de punt van een satéprikker heen
tasje op het tasje van David bevestigen
arm met slinger aan David vastmaken
en arm van Goliath aan Goliath bevestigen en de spies achter de hand langs plakken een beetje schuin, of zoals de kinderen dat natuurlijk zelf mooi vinden. 
Het zwaar achter de arm van Goliath langssteken.

Er zit wat verschil tussen de nieuwe Bijbelvertaling en bijvoorbeeld NBG, o.a. hoe Goliath aan komt lopen. In het ene verhaal zag ik staan met een kromzwaard en het andere verhaal met een werpspies. Ik heb beide onderdelen aangeleverd, daarnaast wordt verderop nog over het zwaard van Goliath gesproken. Mensen kunnen dat dus zelf ook het beste bekijken even afhankelijk van de Bijbelvertaling die zijzelf hanteren. Ik probeer me zoveel mogelijk aan te passen en een weg erin te vinden.

DOWNLOAD WERKBLAD