Deze knutsel hoort bij het verhaal van Noach. Jullie kennen vast het verhaal, hoe God Noach de opdracht gaf om een ark te gaan bouwen en Noach deed wat God van hem vroeg en zo ging hij vol vertrouwen aan de slag, kwam uiteindelijk met zijn vrouw en kinderen aan boord en vele dieren en zo bleven zij leven. En op het moment dat het weer droog werd en de arkweer de grond raakte konden ze naar buiten en konden ze weer het land gaan bewerken en opnieuw beginnen.
Vraagt God eigenlijk ook niet van ons om op Hem te vertrouwen en alles achter te laten wat we hebben en met Hem verder te gaan en opnieuw te beginnen? Het verhaal van Noach is een mooi Bijbelverhaal voor kinderen, maar het is ook een heftig verhaal, want alles werd anders, ze moesten zoveel verliezen om weer door te kunnen gaan, maar God was er altijd en Hij hielp hen zodat ze weer veilig aan land kwamen. Ik ga het verhaal hier niet helemaal uit schrijven, het staat in alle kinderbijbels wel beschreven. Maar ik heb er wel een knutsel bij gemaakt van de Ark en Noach en zijn familie en dieren en natuurlijk een regenboog, want God liet daarmee zien dat Hij nooit meer zoiets op deze manier zou gaan doen, Hij beloofde het aan Noach en zijn vrouw en beloofd is beloofd.


Werkbeschrijving:
Op bladzijde één vinden jullie een basisplaat met daarop de Ark. Alleen het luik ontbreekt en de deur. Op blad twee staat het luik en de deur  (die staan er tweemaal op, dus voor twee kinderen, om voor jullie kopieer/printkosten te besparen en op blad drie staat de regenboog. Ik heb het express opgesplitst over drie bladen omdat het ander s een veel te priegelig werkje wordt en omdat het zo qua grootte heel mooi wordt. 
Kleur alles mooi in en knip vervolgens de onderdelen uit langs de buitenlijn. Hoe kinderen dit willen ligt ook aan henzelf, ik had in eerste instantie de regenboog zonder wolken en zon, maar mijn zoon vond het mooier met alles erbij, dus heb ik het alsnog aangepast, het kan dus gerust weggeknipt worden, maar met wolken lijkt het wel erg mooi. 
Dus alles inkleuren. Rondom uitknippen. Vervolgens het luik dubbel vouwen zodat aan beide kanten streepeffect te zien is en vervolgens de plakstroken omvouwen naar beneden toe, je vouwt dus de plakstrook van de boven en onderkant van het luik, samen over elkaar heen naar beneden en plakt het vervolgens op het lijmvlak boven de zoons en schoondochters van Noach.
De deur vouw je ook dubbel zodat boven en onder houteffect te zien is, vouw de strookjes aan beide kanten naar binnen toe (op de vouwlijnen vouwen) en nu doe je lijm op het lijmvlak van de deur en plak je deze achter het strookje van de andere kant van de deur langs. Daarna doe je lijm op het lijmvlak beneden de ingang van de Ark en plakt de loopplank er voorlangs.
Ik hoop dat ik het zo duidelijk uitleg, het is niet zo moeilijk, maar wat lastig op papier te zetten, maar op de foto is goed te zien hoe het moet worden. Het resultaat vond ik erg mooi. Ik heb overigens zelf 160 grams wit papier gebruikt, maar het wil ook prima op gewoon 80 grams  papier..

DOWNLOAD WERKBLAD