Ik heb een serie van drie knutsels gemaakt over De Goede Herder. Dit is er één van. Deze knutsels heb ik gemaakt bij het verhaal van de Goede Herder die Zijn schaapjes nooit in de steek laat, als ze verdwalen, komt Hij ze zoeken en halen, want ze zijn van Hem. Hij kent ze door en door, hij weet alles van ze en Hij ziet waar ze heengaan, maar zij kennen Hem ook, ze herkennen zijn stem. Jezus is die Goede Herder voor de kinderen en de grote mensen, Hij zal altijd omzien naar hen. 
Ik ga het verhaal niet helemaal uitschrijven omdat het vrij bekend is, misschien dat ik dat later nog eens doe, maar ik denk dat het in de meeste kinderbijbels en ook op het internet vrij goed te vinden is.
Ook dit werkje hoort ook bij het verhaal van de Goede Herder, het zal iets meer werk opleveren en is voor kleine kinderen teveel knip/prik werk tenzij er genoeg leiding is om daarbij te helpen.
Dit werkje bestaat uit een herder en 2 losse jasdelen en vervolgens drie schaapjes, waarbij de kinderen zelf kunnen bekijken welke ze het liefst gebruiken. Maar de basis is om het schaapje dat recht vooruit kijkt onder de jas van de herderte verstoppen, het schuilt bij de herder want het is een beetje bang, maar de herder zegt: Wees niet bang, jij hoort bij Mij en die herder is de Here Jezus die dat ook tot ons zegt en tot de kinderen, wees maar niet bang, Ik ben er altijd en Ik wil jou helpen, schuil maar bij Mij. Dit schaapje doet dat en voelt zich veilig.


Werkbeschrijving:
Knip de beide jasdelen, het bordje met tekst (hoeft niet perse), de schapen die het kind wil gebruiken en de herder uit. Vouw de onderdelen op de vouwlijnen naar achteren.
Doe lijm op de schouderstukjes van de herder en plak de jasdelen met de bovenkant alvast erop en plak vervolgens de plakstroken van de jas op de herder, die kun je zowel aan de voor- als aan de achterkant plakken. Ik had in eerste instantie voor de netheid gekozen voor de achterkant maar als je het schaap onder de jas plakt is de voorkant totaal geen probleem en dat is eenvoudiger. Nu kan er een schaap onder de jas, ook kun je kiezen om het lammetje onder de rechterarm van deHerder te schuiven wanneer je daar de arm vanaf de hand in knipt tot onder de oksel (ik geef daarvoor geen kniplijnen aan zodat iedereen zelf kan kiezen hoe hij of zij het werkje wil gebruiken).
Het derde schaap kan op de nek van de Herder. Ook bij deze schapen kunnen kinderen eventueel watten gebruiken. Het tekstbordje heb ik om een prikstokje heengeplakt en vervolgens in de linker hand geprikt net naast de duim. (zie foto)

DOWNLOAD WERKBLAD