Ik heb een serie van drie knutsels gemaakt over De Goede Herder. Dit is er één van. Deze knutsels heb ik gemaakt bij het verhaal van de Goede Herder die Zijn schaapjes nooit in de steek laat, als ze verdwalen, komt Hij ze zoeken en halen, want ze zijn van Hem. Hij kent ze door en door, hij weet alles van ze en Hij ziet waar ze heengaan, maar zij kennen Hem ook, ze herkennen zijn stem. Jezus is die Goede Herder voor de kinderen en de grote mensen, Hij zal altijd omzien naar hen. 
Ik ga het verhaal niet helemaal uitschrijven omdat het vrij bekend is, misschien dat ik dat later nog eens doe, maar ik denk dat het in de meeste kinderbijbels en ook op het internet vrij goed te vinden is.
Ook dit werkje hoort ook bij het verhaal van de Goede Herder, ik heb dezelfde herder gebruikt als bij een andere knutsel over dit onderwerp en vervolgens drie schapen er voorlangs gezet met een achtergrond van struiken en gras.  Het is een vrij eenvoudig werkje.


Werkbeschrijving:
Knip de herder met schapen buitenom uit, knip ook 1 schaap uit. Plak de basisplaat rond, dus het geheel wordt achter deherder langs aan elkaar geplakt m.b.t. de plakstrook. Nu kan er een schaap op de schouders van de herder worden bevestigd door wat lijm achter het hoofd van de herder te doen en het schaap erop te bevestigen. De pootjes komen natuurlijk aan de voorkant. Het is ook mogelijk om het schaapje met watten te beplakken, dat vonden de kinderen bij ons leuk om te doen en vervolgens het schaap erop te bevestigen. Op dat moment is het handiger om de lijm aan de achterkant van de poten te doen en zo het schaap aan de schouders van de Herder te plakken. Dat lijmt dan beter. Kijk desnoods nog even goed naar de foto. Het is vrij eenvoudig

DOWNLOAD WERKBLAD