Dit werkje hoort bij het verhaal van de twaalfjarige Jezus die gezocht wordt door Jozef en Maria. Ze zijn ongerust, ze kunnen hun kind niet vinden, maar Jezus is daar waar Hij zich het meest thuis voelt, in de tempel, in Gods huis om te praten met de mensen over Zijn Vader in de hemel. Hij luisterde en praatte over Hem. Het is belangrijk om mee te geven dat Jezus daar wilde zijn waar over Zijn Vader gesproken werd, om te leren, om te onderwijzen en om vragen te stellen. Ook voor de kinderen van nu is het belangrijk om naar Gods huis te gaan en over de Vader in de hemel te horen en te leren en daar kunnen ze groeien in het geloof. (lucas 2 vanaf vers 41).

Werkbeschrijving:
Van deze knutsel zijn twee versies. De ene versie is iets meer knipwerk, daarom heb ik er een eenvoudige versie bijgemaakt voor kleinere kinderen.

Werkbeschrijving eenvoudige versie
De eenvoudige versie is vrij vlot klaar. Gewoon alles inkleuren, de afbeelding uitknippen. De stippellijnen op de deuren inknippen en de deuren openvouwen. Plak nu de afbeelding van Jezus in de tempel erachter.

Werkbeschrijving moeilijke versie
Voor de kleinere kinderen heb ik een eenvoudige versie gemaakt. Kleur het voorblad in en tevens de oren. Knip of prik de oren uit op werkblad twee. Knip of prik nu de stippellijnen in op het voorblad (aan de zijkanten van het bloempotje). Doe wat lijm op de lijmvlakken van de oren en schuif ze voorzichtig door de gleuven heen en plak ze aan de achterkant vast. Dit kan ook gewoon met plakband. .
Kleur alles in en knip de onderdelen uit langs de buitenlijnen.
Ik heb zelf blad 1 en 2 op gekleurd karton geprint even voor het gemak, dit hoeft niet.
Op werkblad 1 zie je de voorkant van een tempel. Boven de deuren staat: Welkom in Gods huis. Het is de bedoeling dat we de deuren losmaken. Dus de stippellijnen die ik aangegeven heb inknippen, nu kunnen de deuren open gevouwen worden.
Achter de deuren moet een afbeelding worden geplakt van Jezus in de tempel. Knip deze afbeelding uit vanaf blad 3 en plak die erachter.
Nu moeten aan de zijkanten nog de pilaren komen zodat er een beetje diepte effect in komt.
Vouw de vouwlijnen van de pilaren om naar de achterkant toe, lijm vervolgens eerst één plakstrook vast en zodra dat goed blijft zitten doe je ook de andere kant, even laten drogen en het zit rondlopend voor de plaat langs.

DOWNLOAD WERKBLAD EENVOUDIG

DOWNLOAD WERKBLAD MOEILIJKER