Dit werkje, was in eerste instantie bedoelt voor moederdag, maar vervolgens kwam ik op het idee om het ook te maken als Martha en Maria knutsel, want Martha bleef maar doorgaan met werken, ze deed heel erg haar best om overal voor te zorgen en ondertussen nam Maria gewoon plaats aan de voeten van Jezus en luisterde naar wat hij te zeggen had. Jezus zei ook tegen Martha dat Hij het beste voor haar had. Dit heb ik ook verwerkt in het gedichtje bij de knutsel. Maar Jezus heeft ook het beste voor de kinderen en voor ons allemaal. Hij heeft graag dat wij tijd nemen om Zijn woorden te horen en even het werk neer te leggen, Hij wil graag dat we bij Hem komen met onze zorgen en niet zelf door blijven ploeteren. We hebben Hem nodig en Hij heeft het beste voor Martha maar ook ons.

Deze knutsel kan op meerdere manieren gemaakt worden. Ik heb een blanco inkleurversie meegeleverd in de pdf, maar er staat ook een ingekleurde versie bij en ik heb nog een blad met blanco emmertjes aangeleverd want misschien willen kinderen zelf iets op het emmertje zetten. Ik heb voor de Martha en voor de moederdag versie een gedichtje aangeleverd, maar iedereen kan doen wat hij of zij zelf leuk vindt.

Bij de moederdagversie heb ik ook afwasborstels erin gedaan en met pollepels gewerkt, deze voorbeelden staan ook op de site.

J
Als materiaal heb ik 120 grams papier gebruikt, het wil ook met gewoon printerpapier.

Werkbeschrijving:
Dit werkje bestaat uit een inkleurversie, een al ingekleurde knutselversie en een extra blad met blanco emmertjes.
- print de gewenste bladen uit
- kleur eventueel in
- knip de onderdelen uit
- knip het vlakje voor de hals uit de jurk
- vouw de jurk op de vouwlijn (schouders) dubbel
- Plak de handjes er links en rechts tussen
- Plak de voeten onder de jurk links en rechts
- Ik heb voor de kinderen borstels erin gedaan en daarom links en rechts de zijkantjes van de jurk op elkaar gelijmd.
Dus de rondingen van de jurk (links en rechts van de benen) heb ik met een klein randje tegen elkaar aangeplakt, dit kan ook met een plakbandje. Ik deed dit omdat de jurk dan met een borstel erin bol komt te staan, vond ikzelf wel leuk, maar niks hoeft.
- Hoofd (als je die gaat gebruiken) uitknippen en door het gat schuiven en vastlijmen
- emmer uitknippen en ook het vlakje tussen het hengsel en de emmer zelf er even uitknippen.
- voor de zwabber (dweil mop) heb ik een strook meegeleverd met daarop de streepjes voor het inknippen.
  wij hebben de dweil mop van stof gedaan (keukendoekje) maar papier wil prima en lijkt ook leuk, zie de foto van de Martha knutsel.
-knip de strook uit en knip de streepjes in
  Doe een beetje lijm op een saté prikker en wikkel de de strook er omheen, doe lijm aan het uiteinde om het geheel goed vast te lijmen.

DOWNLOAD WERKBLAD