Dit werkje heb ik deels gemaakt bij het de woorden van Jezus over de wijze en de dwaze man die aan het bouwen waren, de één bouwde op een rots en de ander op zand, ik heb bij dit werkje een eigen verhaal geschreven welke hier te vinden is:
Klik hier voor het verhaal!

Dit werkje plaats ik ook bij de algemene werkjes omdat dit werkje een dubbele bedoeling heeft. Aan de ene kant is het passend bij het bijbelverhaal en is het mooi om als voorbeeld te gebruiken dat we verstandig moeten zijn en op Jezus ons vertrouwen moeten stellen, maar aan de andere kant kun je nog iets verdergaan. Ik dacht bij mezelf, ja nu sta je op die rots en je hebt je levenshuis goed stevig staan, je ziet hoe anderen anders gekozen hebben en ze gaan verloren, maar jij bent veilig, wat doe jij dan? Ga jij gewoon zorgen dat jezelf het voor elkaar hebt of denk je ook om de ander en probeer je een reddingsboei uit te werpen, het woord van God en de ander te redden? In mijn eigen kinderverhaal heb ik dat verwerkt.
 

Werkbeschrijving knutsel:

Deze knutsel bestaat uit een basisblad met daarop het huisje op de rots en een man. Het tweede blad bevat golven een reddingsboei en een man op een stuk hout.

Kleur de onderdelen in.

Knip de onderdelen op blad 2 uit

vouw de reddingsboei dubbel, lijm de boeien ruglings tegen elkaar aan, zo krijg je een stevige boei.

Doe een touwtje aan de boei.

Maar een gaatje in de hand van het mannetje en doe daar het touwtje doorheen. Nu kun je vanaf de achterkant het touwtje aantrekken waardoor de boei omhoog gaat.

Doe lijm op de lijmstroken van de basisplaat.

plak de golven er voorlangs

Doe het mannetje op de plank achter de golven.

Hij kan nu de redddingsboei om krijgen of gewoon toegeworpen krijgen, net wat een kind

zelf wil.


80 grams papier wil prima

 

DOWNLOAD WERKBLAD KNUTSEL