Deze knutsel heb ik op verzoek gemaakt. Mensen zijn soms op zoek naar iets en kunnen het niet vinden, in dit geval werd er een knutsel gezocht bij het bijbelverhaal over Elia die naar Elisa toeging terwijl Elisa aan het werk was op het land. Hij was met de ossen het land aan het ploegen en terwijl hij druk aan het werk was gooide Elia zijn mantel om de schouders van Elisa. In de bijbel is dit maar een kort verhaal, maar ook een belangrijk verhaal want op dat moment werd Elisa geroepen om Elia op te volgen. Zonder woorden, maar met een mantel van kamelenhaar. Het verhaal staat in 1 koningen 19 vanaf vers 19. 
Het was geen gemakkelijk verhaal om in een knutsel te verwerken want het gooien van de mantel is niet eenvoudig uit te beelden maar ik heb een poging gedaan.

Ik heb dus Elia gemaakt die als het ware die mantel van achteren om de schouders van Elisa werpt. Ik vond eerst de mantel wat breed en groot voor Elisa, maar uiteindelijk is het een mantel van kamelenhaar en was Elia ouder dan Elisa. Maar het werkje is vrij eenvoudig.

Ik heb in dit geval de kleurplaatversie bij de pdf in laten staan.

Werkbeschrijving:

Materiaal: Gewoon printerpapier.

-Kleur het basisblad in.
-Kleur de losse onderdelen in
-Knip de jasdelen en Elisa uit
-Vouw de plakstrookjes aan de jasdelen naar de achterzijde en lijm de jasdelen nu voor de achterkant van de jas langs welke Elia nog met één hand vasthoudt.
-Wacht even tot de lijm niet meer te nat is en schuif Elisa in de jas, je kunt hem er los in laten hangen dan lijkt het alsof die jas eroverheen geschoven/geworpen wordt.

DOWNLOAD WERKBLAD