Dit werkje heb ik gemaakt op verzoek en hoort bij het bijbelverhaal van Mozes die met het volk van God door de rode zee (Schelfzee) moest gaan om zo veilig uit de buurt van de Egyptenaren te komen. Het is een bekend verhaal en het staat in veel kinderbijbels beschreven, ik heb nog wel mijn eigen versie aan de hand van de NBG vertaling uitgewerkt en een vrij verhaal met daarin de doortocht duidelijk verweven gemaakt.
Klik hier voor het bijbelverhaal over de doortocht door de Schelfzee!
Klik hier voor het vrije verhaal met daarin het verhaal van de doortocht door de rode zee verweven!

Ik heb bij dit werkje vooral de nadruk gelegd op het water als muren rechts en links en het omhoog houden van de staf en de hand. Het verhaal blijft natuurlijk erg mooi, maar ook heftig omdat daarna velen verloren gaan in het water. God helpt en redt Zijn volk, ze mogen op Hem vertrouwen in alles, maar reken maar dat er vast mensen waren die het eng vonden om tussen die golven te lopen. Maar Mozes ging voorop, hij wist dat God hem nooit zou verlaten en zou helpen en bij zou staan. 

Werkbeschrijving knutsel:

Ik heb in de pdf meerdere dingen aangeleverd. De kleurplaat staat erin, er staat een eenvoudige versie in en een versie zoals ik op het voorbeeld heb gemaakt. 
Op de gewone eerste versie staat de zee met het water als muren opgetrokken links en rechts van de mensen. Het tweede blad bevat Mozes. 

Kleur het basisblad in, en kleur ook Mozes in.
Knip Mozes uit en vouw de plakstroken op de vouwlijnen naar achteren
Lijm de plakstroken over elkaar heen tot ongeveer het streepje dat ik aangegeven heb.
Nu komt Mozes bol te staan.
Zodra het goed vast zit, dit kan vast ook wel met een nietje dan kunnen de kinderen Mozes plakken waar zij hem willen hebben. In elk geval als voorloper voor het volk van God.
Ik heb Mozes natuurlijk nog een staf gemaakt met een saté prikker. Ik had de punt eraf gebroken.
Ik vond het zelf wel leuk om het haar en de baard met watten te doen, gaf nog iets extra diepte, maar dit hoeft niet.


De arm van Mozes wordt wel door die staf een tikje zwaar en kan gaan hangen, ik wilde de staf hoog houden dus heb ik achter die arm een coctailprikkertje gelijmd, maar de arm kan ook even met een dubbel plakkertje tegen de basisplaat worden geplakt of gewoon met lijm.

De eenvoudige versie heeft de basisplaat maar ditmaal met Mozes erbij op, alleen de staf en baard en snor moeten nog toegevoegd worden.

DOWNLOAD WERKBLAD KNUTSEL