Dit werkje hoort bij het verhaal van Gideon. Het is een vrij bekend verhaal waarbij Gideon en zijn mannen d midjanieten moeten verslaan. God geeft instructies, ze vechten niet met wapens maar gaan met een ramshoorn en een fakkel in een kruik. Ze doen wat God zegt en God geeft ze de overwinning. Het verhaal is te vinden in Richteren 7. Ik kreeg het idee voor deze knutsel van Henny van der Leer, zij reikte ook het idee aan met een eigen versie en vervolgens heb ik een eigen tekening gemaakt en daarin haar idee verwerkt. 

Het werkje is niet zo moeilijk, ik heb niet alle plekken exact aangegeven voor het lijmen van de details, ik denk dat kinderen zelf ook wel kunnen kiezen wat ze het liefst doen en hoe ze bepaalde onderdelen willen. Maar in eerste instantie hoort de hoorn natuurlijk aan de mond en de fakkel geheven, de kruik is even de vraag, zoals ik het aangereikt kreeg waren de gebroken kruikdelen om de fakkel geplakt, dit lijkt wel mooi.
In het download bestand heb ik ook de kleurplaatversie meegeleverd.

Werkbeschrijving:

Kleur de basisplaat in, kleur ook de losse onderdelen op blad 2 in.
Knip de fakkel met het handje, de halve arm met de ramshoorn en de twee kruikdelen uit.
Lijm de halve arm met ramshoorn met een stukje dubbele plak op de juiste plek, ik heb de hoorn aan de mond laten komen.
Op de basisplaat is een onderbroken lijntje te zien op de mouw rechts van de plaat. Knip deze lijn open en doe wat lijm op het lijmstrookje aan de hand met fakkel en schuif het door het gleufje en lijm het vast.
Je kunt ook eerst even de hand met fakkel met het plakstrookje door het gleufje schuiven en dan pas lijm erop doen. Dit knoeit minder.

DOWNLOAD WERKBLAD