Ik heb nog een tweede werkje gemaakt bij het verhaal over Gideon die samen met een groep Israëlieten de Midjanieten gaat verslaan in opdracht van God. Het verhaal is te vinden in Richteren 7. De kruikdelen was een idee van Henny van der Leer, ik heb dit uitgewerkt ook voor deze versie, dit keer niet de kruikdelen boven de fakkel omdat het toch de vraag blijft hoe dat toeging. Sloegen ze die kruiken op de grond stuk? Gooiden ze ze op de grond, of sloegen ze met de ramshoorn de kruik stuk enz enz. We weten niet alles tot in de kleinste details, wat we wel weten is dat we een groot God hebben die heel goed wist wat Hij voor opdrachten gaf en ook hier in dit verhaal deed God wat Hij gezegd had, Hij gaf hen de overwinning. 

Bij deze knutsel heb ik een basisplaat gemaakt met daarop Gideon en wat scherven op de grond en een 2e blad met daarop kruikdelen, een arm en een fakkel. Op blad 3 en 4 staan de kleurplaatversies.

Werkbeschrijving:

Kleur de basisplaat in, kleur ook de losse onderdelen op blad 2 in.
Knip de arm, de fakkel en de kruikdelen uit.
Vouw de plakstroken naar achteren.

De kruikdelen kunnen beneden op de grond geplakt worden, ik heb het naast de been van Gideon gedaan, dat is de mooiste plek.

De arm heeft een paar extra aandachtspuntjes.
Er zijn twee opties, of met een splitpen en bewegend, of vastlijmen.
Ik heb daarom voor de zekerheid geen stip op de arm gezet voor de splitpen, gewoon de splitpen zelf even in het midden van het arm uiteinde erdoorheen prikken.
(Aan de hand zit een plakstrookje, die wordt niet gebruikt als de splitpen wordt gebruikt (dus mocht iemand kiezen om de arm met splitpen te gebruiken dan kan dat lijmstrookje gewoon naar achteren gevouwen worden of eraf geknipt, ik heb het voor de stevigheid eraan gelaten.)
Zonder splitpen lijm je de arm vast aan de schouder (lijm alleen het bovendeel van de arm tot ongeveer de elleboog vast). De hand heeft een plakstrookje, vouw die naar achteren, doe er wat lijm op en lijm het vast op de basisplaat dit geeft wat stevigheid aan de hand.

Ook de fakkel heeft plakstroken, en ook dit heb ik weer voor de stevigheid gedaan. Vouw de plakstroken naar achteren en lijm ze over elkaar heen.

De fakkel kan omgekeerd (dus op de kop) in de kruik staan en kan ook geschoven worden in de hand van Gideon (zie foto).

DOWNLOAD WERKBLAD