Deze knutsel hoort bij het verhaal van Simson, maar deels bij het verhaal van Simson en de ezelskaak en deels bij het verhaal van Simson de sterke held. Wij werken met de boeken van Parel en soms staat er geen knutsel bij die ik kan gebruiken omdat het al eens door kinderen gemaakt is of omdat het voor bepaalde kinderen niet geschikt is, daarom maak ik vaak nieuwe knutsels. In dit geval ging het eigenlijk om even dimmen, dus gas terugnemen en niet zo boos zijn en het werkje hoorde bij het verhaal met de ezelskaak, maar ik heb daar gelijk een dubbele versie van gemaakt, ik kan natuurlijk niet elke versie ook zelf uitwerken en namaken, want het betreft alleen wijzigingen in de binnenplaat. Ik lever beide versies mee. Eén plaat zonder stoom uit de oren en zonder ezelskaak en een plaat met stoom uit de oren en ezelskaak. Beide platen krijgen haar gemaakt van wol of ander materiaal en een omlijsting.

Het verhaal is in de kinderbijbels goed te vinden. Deze knutsel kan dus gebruikt worden bij de verhalen over Simson en dan puur bij zijn kracht welke hij van God ontving en ook als knutsel bij het verhaal over de ezelskaak. De kleurplaatversies staan ook op de site.

Werkbeschrijving knutsel:

Deze knutsel bestaat uit een omlijsting (passe-partout) en een achtergrond plaat. Ik heb zelf tekst toegevoegd bij de omlijsting, maar ik lever ook een omlijsting mee zonder tekst zodat mensen zelf nog kunnen kijken wat ze mooi vinden.
-Kleur de gewenste plaat met daarom Simson in
-Laat de kinderen haar maken op het hoofd van Simson, dit moet lang haar zijn, ze kunnen natuurlijk ook met stift o.i.d. het erop tekenen.
-print de gewenste omlijsting uit op gekleurd papier.
-knip het middendeel uit de omlijsting op blad 1 of 3
-Doe lijm op de achterplaat van blad 2 of 4 rondom het geheel en lijm nu de omlijsting er voorlangs. 

 DOWNLOAD WERKBLAD Simson