Ook dit is een knutsel bij de verhalen over de onderkoning Jozef. Het gaat over de graanschuren van Egypte. Dit verhaal is te vinden in Genesis 41
Jozef was inmiddels onderkoning geworden. Hij had de dromen van de koning uit kunnen leggen over de magere koeien en vette koeien en magere aren en dikke aren. Hij had de Koning verteld dat er 7 rijke jaren zouden komen jaren waarin ze genoeg te eten hadden en 7 slechte jaren en dat ze moesten verzamelen alles wat over was, voorraden maken in schuren. De koning zocht iemand die daarvoor kon zorgen en alles kon regelen en zo werd Jozef onderkoning. Graan werd in schuren gestopt en toen het eenmaal zover was en er hongersnood kwam opende Jozef de graanschuren.
Dit werkje bevat een graanschuur met geopende deuren en daarin graan.

 

Deze knutsel heeft drie versies, dit omdat de ene wat meer werk is dan de ander. Kinderen hebben nog wel eens voorkeur, dat overkomt mij dan ook, als ik denk we pakken die dat scheelt een hoop gedoe met vouwen en plakken dan is er toch weer iemand die heel graag de wat uitgebreidere versie wil maken. 
Ik heb in dit geval ook een eenvoudige meegeleverd waarbij alleen deuren worden toegevoegd en graan. 
Het graan wat ik erin plak bij de knutsels heb ik bij voer van cavia's weggehaald, maar ik had ook nog graan liggen wat ik eerder gebruikt had. Maar een plaatje printen met graan erop kan natuurlijk evengoed ook en dat achter de ramen en deuren plakken. Ik doe het even met echt graan, en mais etc en vogelvoer kan evengoed wel, het gaat ook een beetje om het idee, de voorraadschuren van Jozef waren goed gevuld en de bijbel spreekt over graan, maar bij gebrek aan graan zou ikzelf toch even iets nemen wat erop lijkt.

Ik heb drie versies, een iets diepere versie wat daardoor meer vouwwerk oplevert, een versie die een tikje bolstaat waarbij ramen opengeknipt moeten worden en deuren toegevoegd en een versie die gewoon eenvoudig is, daarbij wordt alleen graan opgeplakt en deuren toegevoegd.
Ik heb zelf de achtergrond invulling gegeven tijdens het inkleuren.

Werkbeschrijving eenvoudige versie:
Deze versie is de eenvoudigste en bestaat uit 2 bladen. Blad 1 bevat de basis en blad 2 voor 4 kinderen onderdelen
- Print werkbladen uit
- Kleur de basisplaat en onderdelen in
- Knip de onderdelen, de deuren en twee graanzakjes uit
- Knip de lijnen op de basisplaat links en rechts open. (de onderbroken streepjeslijnen openknippen)
- Doe lijm op de lijmvlakken die aan de deuren zitten en schuif ze door de gleuven op de basisplaat en plak ze zo links en rechts vast
- Lijm nu graan achter de geopende deuren of zoek een leuk graanplaatje op internet en plak die op die plaats.
- Zoek een leuk plekje voor de graanzakken

Werkbeschrijving bolstaande versie:
Deze versie is op zich ook niet moeilijk maar iets meer vouw en knipwerk en bestaat uit 2 bladen. Blad 1 bevat de basis en blad 2 onderdelen
- Print werkbladen uit
- Kleur de basisplaat en onderdelen in
- Knip de onderdelen, de schuur en de deuren uit
- Knip ook het gestreepte vlak van de schuur van blad 2 uit
- Knip ook de raampjes langs de lijnen in als je dat leuk vindt en laat links of rechts 1 zijde vast zodat ze open kunnen klappen.
(ik heb hier geen kniplijnen op aangegeven zodat iedereen nog kan kiezen om alleen achter de deuren graan te plakken, dit scheelt toch werk en tijd)
- Vouw nu de lijmvlakken naar de achterkant van de schuur.
- Lijm nu graan op de daarvoor aangegeven vlakken op de basisplaat
- Doe lijm op de lijmvlakken van de schuur van blad 2 en lijm deze voor het geheel langs
- Doe lijm op de plakstrookjes aan de deuren en lijm nu een deur links en een deur rechts in de schuuropening.

Werkbeschrijving diepere versie:
Deze versie heeft iets meer vouwwerk en is daarom gewoon iets meer werk. Het bestand bestaat uit twee werkbladen. Een basisblad waar het graan op geplakt wordt en een tweede blad met daarop de schuur en deuren. Ikzelf zou toch voor de andere versies gaan, maar daar iemand deze versie persé wilde maken heb ik deze toch meegenomen bij het plaatsen.
- Print werkbladen uit
- Kleur de basisplaat en onderdelen in
- Knip de schuur van blad twee en de deuren uit
- Knip het gestreepte deel in de schuur uit en knip de onderbroken streepjes welke ik aanwijs met de pijltjes een stukje in.
- Vouw nu alle vlakken rondom de schuur naar achteren, vouw ook de lijmvlakken vervolgens achter het geheel
- Doe lijm op de lijmvlakken en plak de schuur nu voor de basisplaat langs, druk alle vlakken goed op z'n plek zodat het geheel diepte krijgt
  (let ook op de stroken in de opening in het midden van de schuur, deze stroken moeten ook naar binnen gevouwen en op de onderplaat gelijmd)
- Vouw de plakstroken aan de deuren naar beneden (naar achteren) en lijm de deuren links en rechts tegen de zijkanten aan 
- Lijm nu graan binnenin de schuur achter de deuren.

DOWNLOAD WERKBLAD diepere versie

DOWNLOAD WERKBLAD iets bolstaande versie

DOWNLOAD WERKBLAD eenvoudige versie