En alweer een knutsel bij het verhaal van Jozef. Dit keer Jozef in de put en deze knutsel kan natuurlijk evengoed ook gebruikt worden bij een onderwerp over verdriet bijvoorbeeld. We hebben toch allemaal wel eens een moment dat het moeilijk lijkt en dat het net is alsof we in een put zitten en omhoog kijken maar net niet in staat zijn om het licht te zien, of we zien het licht wel maar zijn net niet in staat om er zelf uit te komen. Dit werkje is daarom ook te gebruiken voor iets in die richting. Maar in eerste instantie heb ik het gebruikt bij het verhaal van Jozef.

 

Deze knutsel hoor bij Genesis 37. Hierin wordt beschreven hoe de broers van Jozef jaloers zijn, ze zijn helemaal zat van hun broertje met zijn mooie jas en zijn rare dromen, ze willen hem heel graag kwijt en gooien hem in de put. Terwijl één van de broers hem nog van plan is om te redden blijken de andere broers hem al te hebben verkocht aan mensen die naar Egypte trekken. Zo komt Jozef in Egypte terecht.

Ik heb twee bestandjes met de putknutsel. In het ene bestand is de put eigenlijk al grijs gezet en kan die eventueel zo geprint en hoeft alleen Jozef nog ingekleurd te worden en het ondergrondje bijvoorbeeld en bij het andere bestandje moeten de stennen nog kleur krijgen en het ondergrondje en Jozef. Dit werkje heeft wel wat meer onderdelen die uitgeknipt moeten worden, maar is ook wel leuk.

Ik wil nog proberen een eenvoudige versie aan te leveren maar moet daar even de tijd voor vinden, dat houden jullie tegoed.

Werkbeschrijving de put met nog in te kleuren muren:
Deze knutsel bestaat uit 3 werkbladen, het derde blad is niet direct nodig, maar voor de binnenzijde van de put wel leuk.
Op blad 1 staan een halve put bovenaan op het blad, de bovenrand van de put links eronder, de cirkel met steenmotief voor op de bodem van de put en de voorkant van Jozef. Op blad 2 staat de andere helft van de put, de cirkel links eronder waar de put opgelijmd moet worden en de achterkant van Jozef. Op blad 3 staan twee helften voor de binnenkant van de put zodat deze toch ook een steenmotief krijgt.
- Kleur alle onderdelen in
- Knip de onderdelen uit
- Plak de twee delen voor de buitenkant van de put aan elkaar vast zodat je een lang geheel hebt
- Vouw alle lijmstrookjes zowel de bovenste en onderste naar de achterkant
- Plak nu het geheel rond tot een rond geheel
- Doe lijm op de grote lijmvlakjes voor de onderkant van de put en lijm deze op de cirkel met de zandrand en blanco binnenkant
- Plak de voorkant en achterkant van Jozef tegen elkaar aan, laat de plakstrookjes nog even zonder lijm
- Plak Jozef nu met de plakstrookjes en voetjes op de cirkel met steenmotief welke op de bodem van de put moet
- Doe lijm op de onderkant van de cirkel en lijm de cirkel met daarop Jozef onderin de put
- Pak nu de cirkel welke bestemd is voor de bovenrand van de put, in het midden hiervan zie je een gestreepte cirkel
- Knip de gestreepte cirkel uit
- Doe nu lijm op de kleine lijmvlakjes voor de bovenkant van de put
- Plak nu de bovenrand op de put
- De muren voor de binnenkant van de put vanaf blad 3 kunnen wat rond gevormd worden om je hand en dan binnenin de put geplaatst worden langs de binnenrand.

Werkbeschrijving van de put met grijsgekleurde muren:
Deze versie gaat hetzelfde wanneer het gaat om in elkaar zetten als de voorgaande. Alleen hoeven nu al die muren niet ingekleurd wanneer je daar geen zin aan hebt of geen tijd ervoor.

DOWNLOAD WERKBLAD put 1e versie

DOWNLOAD WERKBLAD 2e versie