Ondertussen was ik bezig met het scheppingsverhaal. Ik moest daar zelf een knutsel bij hebben m.b.t. God die de hemel en de aarde gemaakt heeft en ik dacht: Zoveel heb ik nog niet gedaan over de schepping laat ik alle dagen gaan doen. Maar dat viel me nog niet mee. Je krijgt dan 7 dagen en die kun je in een knutsel niet allemaal megagroot aanleveren, dat moet klein en het inkleuren is dan ook best wat werk, maar ja ik heb het toch gedaan. Gaandeweg besloot ik om maar even een simpel systeem te gebruiken waarbij de dagen als een soort waaier uit geschoven kon worden, je kunt dan dag voor dag bekijken, maar het stond me eigenlijk niet aan omdat dit met 80 grams papier n.m.m. niet het effect heeft wat ik in gedachten heb, maar ik lever het toch aan en dit keer ook in de pdf met vermelding van de dagen. Maar de hoofdknutsel bestaat uit de handen van God en ik heb zelf de zevende dag laten rusten in Zijn handen en daaronder de andere dagen beginnend bij dag 6. Maar de handen hoeven niet gebruikt te worden en je kunt ook natuurlijk de dagen los gebruiken. In het derde meegeleverde bestand heb ik nog even een eenvoudige versie gezet van de handen van God en daarin de zesde dag. Ik dacht ach dat is toch met Adam en Eva en wat bomen, wat dieren, misschien wel leuk om die mee te leveren, maar die heb ik nog niet ingekleurd en op foto.

J

J

J

Het verhaal van de schepping kennen de meesten van ons vast wel en staat in veel kinderbijbels beschreven, ik heb nog even de dagen erbij gezocht.

Op eerste dag maakte God scheiding tussen het licht en de duisternis
Op de tweede dag maakte God scheiding tussen de wateren beneden het uitspansel en de wateren boven het uitspansel en het uitspansel noemde Hij hemel
Op de derde dag liet God de wateren op aarde samenkomen en Hij noemde het zeeën en het droge kwam tevoorschijn en God liet planten groeien die weer voor nieuw groen konden zorgen, bomen met vruchten
Op de vierde dag zorgde God voor lichten aan de hemel die licht zouden geven op de aarde, en Hij maakte twee grote lichten, het grootste licht om licht te geven overdag ( de zon) en het kleinere licht om te schijnen in de nacht ( de maan) en natuurlijk ook de sterren, zo werd het dag en nacht
Op de vijfde dag schiep God grote zeedieren en krioelende levende wezens en vogels en God zei wees vruchtbaar
Op de zesde dag schiep God het vee en de wilde dieren en alles wat op de aardbodem kruipt en God zag dat het goed was en als kroon op Zijn werk besloot Hij ook mensen te schapen naar Zijn beeld, zoals Hij het goed vond en zo maakte Hij Adam en Eva en God zei tegen hen dat ze van de vruchten mochten eten, de zaden nemen, het groene kruid. (niet van die ene boom)
Op de zevende dag zegende God die dag, dit was de dag waarop God uitrustte van Zijn werk, van alles wat Hij gemaakt had.


Werkbeschrijving Schepping Handen met dagen:

80 grams papier kan prima (gewoon printerpapier)

In het bestand twee pagina's.
Blad 1 dag 1 tot en met 5 
Blad 2 dag 6 en 7 en de handen van God alsof Hij ons die dagen aanreikt en dat wat Hij geschapen heeft.

-Kleur alles in.
-Knip alle dagen uit en leg ze wel gelijk op volgorde
-Knip de handen uit
-Neem een lint of draad en lijm nu de draag op de handen van God en lijm de dagen er met een kleine afstand onder, zie foto.

Werkbeschrijving Schepping waaiermodel:

Deze knutsels zal mooier zijn met stevig papier bijvoorbeeld 120 of 160 grams is mijn idee.

 

In het bestand drie pagina's.
Blad 1 dag 1 tot en met 3
Blad 2 dag 4 t/m 6 
Blad 3 bevat driemaal (dus voor drie kinderen) dag 7

-Kleur alles in.
-Knip alle dagen uit en leg ze wel gelijk op volgorde
-Maak de gaatjes die aangegeven zijn met een zwarte stip open en doe er een splitpen door.

Werkbeschrijving Schepping eenvoudig dag 6:

Deze knutsels kan met gewoon 80 grams printerpapier.

 

In het bestand twee pagina's
Blad 1 handen
Blad 2 de kleurplaat van dag 6, mensen en dieren en planten en bomen en de tekst om boven de handen te plakken

-Kleur alles in of print de handen van blad 1 op cremekleurig of roze papier
-Knip de onderdelen uit en lijm de kleurplaat in de handen
-Lijjm de tekst erop of zet zelf een tekst in de ovaalvorm.

DOWNLOAD WERKBLAD schepping met handen

DOWNLOAD WERKBLAD schepping waaiermodel

DOWNLOAD WERKBLAD schepping dag 6 in handen