Voor het thema God volgen zat ik weer met een dilemma. Hoevaak heb ik al niet dingen gemaakt m.b.t. de weg gaan met God, alles bij Hem brengen, in Zijn voetsporen lopen. Volgens mij al een paar keer, maar ik kwam nu weer het thema tegen voor de zondagsschool en besloot weer iets anders te doen. Dit keer zijn het onze voeten als het ware, de schoenen die wij aantrekken in onze bereidheid om te lopen met God. We gaan Hem achterna.

J

Ik vond twee bijbelteksten, waaronder Psalm 37:23 Wie de Heer welgevallig is mag zijn weg gaan met vaste tred. Ik vond het een erg mooie tekst. Als je bij God hoort en Hij jou kent mag je met een vaste tred je weg gaan. En vaste tred daarmee bedoelen we stabiel, ik lees dat toch als een rechte lijn, niet met onstabiele stappen, niet wankel, maar stevig in onze schoenen zullen we staan, we zullen door kunnen gaan en zullen niet falen. En de andere tekst zegt Gelukkig ieder die ontzag heeft voor de Heer en de weg gaat die Hij wijst deze staat in psalm 128:1. Als je opkijkt naar de Heer en ontzag Hem hebt, respect, liefde en dan ook nog eens de weg volgt die Hij aanwijst dan zul je gelukkig zijn. Veel mensen zoeken hun geluk in de dingen die je kunt kopen, mooie auto, dure telefoon, leuke kleding, maar eigenlijk zal dat nooit het echte geluk geven, dat is maar tijdelijk, maar als je de weg gaat die God je aanwijst dan zul je komen bij Hem, dan zul je dichtbij Hem leven en zul je merken wat geluk eigenlijk betekent. Ook als het dan eens moeilijk is mag je naar Hem uitkijken en zal Hij je wijzen waarheen je moet gaan. Hij is immers altijd bij ons, voor ons, achter ons en naast ons, zelfs onder ons. En ja ook boven ons, laten we omhoog kijken en Hem volgen. Navolgers worden van Jezus. Ik hoop dat ook deze knutsels bruikbaar zal zijn en van pas komt voor anderen.

Ik heb de schoenen aan elkaar gekoppeld met een strook en splitpennen zodat je er een loopbeweging mee kunt maken, het is dan wel verstandig om te zorgen voor stevig papier 160 grams bijvoorbeeld of 120 grams. Maar je kunt ook gewoon de schoenen op roerstokjes lijmen bijvoorbeeld of grote saté prikkers en dan kunnen de kinderen evengoed ook loopbewegingen ermee maken. Gewoon papier wil overigens wel maar test zelf desnoods om te kijken wat het beste werkt of laat de schoenen gewoon op een A4 en doe de rest ermee zoals de teksten erachter plakken en veters erop.

Werkbeschrijving God volgen:

Het bestand heeft 5 bladen.
Blad 1 en 2 zijn voldoende voor de knutsel
Op blad 3 staat de kleurplaatversie.
Blad 4 en 5 Zoals altijd twijfelde ik eraan of twee bijbelteksten niet wat teveel is en heb ik nog even de delen met tekst op blad 4 en 5 vereenvoudigd, dus per tekst opgedeeld, linkerschoen komt dan een deel van de bijbeltekst en in de rechterschoen het andere deel. Er is dan keuze voor de ene tekst of de andere tekst.

-Kleur alles in voorzover nodig en knip de onderdelen uit
-Knip uit de schoenen de openingen waar normaal de voet in gaat (alleen het binnenste deel)
-Lijm de delen met tekst erachter, let op links en rechts
-Lijm nu de losse veterstukjes er bovenop (dit hoeft natuurlijk niet want ik heb de veters voor de zekerheid meegeprint in de schoenen op blad 1, maar het geeft wel een leuk effect.
-Doe nu plitpennen dooor de bovenkant van de schoen en de strook die onder de schoenen komt. Nu kunnen de schoenen schuiven en kun je ze vasthouden en loopbeweging maken of op tafel leggen en laten lopen. Maar de schoenen bijvoorbeeld het ene kind een linkerschoen en de andere een rechter kan evengoed ook en die op een stok bevestigen.

DOWNLOAD WERKBLAD God volgen in alles