En alweer kwam ik bij het onderwerp het verzamelen van schatten uit. En dit keer wilde ik wat meer. Het kinderlied kwam in me op met daarin de woorden: Ik heb een schat in de hemel en Jezus in mijn hart. Dat zijn zulke mooie woorden en ik had daar dus iets op gemaakt maar bedacht me toen dat een eenvoudig werkje ook leuk kan zijn, dus gewoon een schatkist in een wolk (en die wolk staat natuurlijk toch voor de lucht, de hemel). En ik kwam bij het rond zoeken de bijbeltekst tegen Mattheus 6:21 en daarin staat dat waar je schat is daar is ook je hart en dat vond ik zo'n mooie tekst. Want moeten wij niet juist kijken naar wat op ons wacht, wat boven ons is, naar wat God ons zal gaan geven aan het einde van de strijd, wat God ons beloofd heeft in Zijn woord en als wij ons bezighouden met de dingen van Hem dan hebben we al zoveel meer dan alles wat de schatten en de mooie dingen van deze aarde ons kunnen bieden. Ik vind dat dus wel iets waar je veel over kunt zeggen. Verzamel je geen schatten op aarde en juist hier zijn wij zo vaak bezig met de dingen van de wereld, om ons hoofd boven water te houden, met dat wat wij denken dat we nodig hebben om gelukkig te zijn, maar uiteindelijk zal onze schat, dat wat belangrijk is zijn daar waar onze Verlosser woont. Onze schat is veel meer dan geld, dan rijkdom, dan een mooie auto of mooi speelgoed, het is veel meer dan dat. Ware rijkdom ontvangen we als we doen wat de Vader van ons vraagt, als we Hem volgen en Hem dienen en ons hart geven aan Hem. Ik hoop dat jullie hier iets mee kunnen. Het is een eenvoudige maar leuke knutsel.

J

Ik heb een wolk aangeleverd en een schatkist en het is maar een eenvoudige versie, veel hoeft er niet gedaan te worden, maar kinderen kunnen toch met wat glitter en een paar diamantsteentjes een leuke schat knutselen en ik heb de wolk bedekt met watten, op zich had ik ook wel kunstsneeuw gehad om de wolk mee te beplakken, maar de watten vond ik in mijn knutselkast als eerst. Er zijn genoeg opties, de wolk met witte propjes crêpepapier bedekken kan natuurlijk evengoed of gewoon kleuren met wat grijze randen bijvoorbeeld.

Werkbeschrijving schat in de hemel:
Materiaal kan met 80  grams papier, maar een stevige achtergrond kan ook mooi zijn, maar het wil gerust met 80 grams papier.

Het bestand bevat 2 werkbladen.
Blad 1 een wolk met daarin de basis van de schatkist
Blad 2 de onderdelen voor de kist. De kleine dingetjes zoals het slotje hoeven niet, maar is vrij.

- Kleur alles in en knip nu de onderdelen uit.
- Op blad 1 in de wolk zie je de kist met daarin de zogenaamde schat, dit bergje moet nog gevuld worden met glitters of diamantjes. Het is verstandig om eerst te glitteren en diamantjes te plakken en daarna de kist er voorlangs te doen, dit werkt denk ik handiger, maar ik heb andersom niet getest.
- Zorg voor een schat d.m.v. glitters en diamanten (zie bovenstaande regel)
- Vouw de plakstroken naar achteren van het onderdeel van de kist en plak nu de onderdelen er voorlangs. (de plakstroken kunnen eventueel weggeknipt worden en dan de onderdelen er plat voorlangs plakken of met dubbele plak er voorlangs, maar met de plakstroken krijg je iets meer diepte en dat lijkt wel mooi)

Volgens mij wijst dit werkje zich wel. Ik hoop dat jullie er iets mee kunnen.

DOWNLOAD WERKBLAD schat in de hemel