Dit werkje hoort bij de verhalen uit het bijbelboek Jozua n.a.v. de verspieders die onderdak krijgen bij de Rachab en die via een touw uit het raam vluchten. Maar deze knutsel lever ik op meerdere manieren. In het werkblad bestand staat de knutsel hieronder, maar ik lever ook het huis op de muur met een blanco muur, je kunt zelf dan een touw uit het raam hangen en bijvoorbeeld alleen Rachab erbij doen, of alleen een huis op de muur met een touw. 
Het verhaal is te vinden in de kinderbijbels en in de bijbel. Het gaat over die vrouw die eigenlijk een vrouw is die mannen ontvangt in haar huis en niet zo goed leeft in de ogen van mensen. Maar zij laat wel de twee verspieders toe die gestuurd waren om het land te verkennen en zij hielp hen om zich te verstoppen op het dak van haar huis onder het vlas en daarna liet ze hen vluchten. Ze deed iets wat heel goed was, maar ze liet hen ook beloven om ervoor te zorgen dat zij en haar familie gespaard zouden worden als het land veroverd zou worden. Dat beloofden ze, maar zij moest beloven hen niet te verraden en ze moest dan een rood koord uit het raam hangen. Rachab deed wat ze afgesproken hadden en God spaarde haar en haar familie. Ik lever ook een kleurplaatversie mee, weer met en zonder verspieders erop. Keuze is vrij.

J

Zoals jullie zien heb ik de knutsel in eerste instantie gemaakt met Rachab die uit het raam van haar huisje naar beneden kijkt en een touw heeft hangen waarlangs de twee verspieders naar beneden gaan. Zo konden ze nog net op tijd vluchten.

Werkbeschrijving Rachab:
Materiaal kan met 80  grams papier, ik heb  voor deze knutsel als basisplaat (dus huis op de muur) 160 grams papier gebruikt, maar 80 grams wil prima. 

Het bestand bevat 5 werkbladen.
Blad 1 en blad 5 het huis op de muur. Deze kunnen jullie naar keuze kiezen, ze zijn bijna identiek.
Blad 2 Rachab voor meerdere kinderen (volgens mij 16)
Blad 3 De verspieders voor 4 kinderen
Blad 4 Rachab en de verspieders samen voor 3 kinderen

Ik lever de personen op meerdere manieren aan zodat je het kunt gebruiken met of zonder verspieders en zelf kunt kiezen hoe.

-Print de gewenste platen uit en kleur ze in
-Knip de raamopening eruit
-Doe een rode draad door het raam en plak die aan de achterzijde vast, kan met plakband bijvoorbeeld.
-Knip Rachab uit
-Vouw de armen naar voren, iets naar boven
-Doe lijm op het plakstrookje van Rachab en schuif het achter het raam, de armen moeten naar voren steken.
-De verspieders hebben een voor- en achterzijde, dit hoeft niet perse... ik vond dat leuker.
-Doe lijm tussen de voor- en achterkant van de verspieders en lijm ze aan het touw. Dus het touw tussen de benen en armen.

DOWNLOAD WERKBLAD Rachab

DOWNLOAD WERKBLAD Rachab kleurplaten