Dit werkje is te gebruiken voor meerdere doeleinden. Ikzelf moest een werkje hebben bij de wijze en dwaze maagden. Dit verhaal is te vinden in Mattheus 25:1-13. Het is een mooi verhaal, een gelijkenis, waarbij wordt aangegeven hoe belangrijk het is om olie in je lamp te hebben. Ik zal hier niet te diep op ingaan, er zijn gelukkig in de diverse kinderbijbels mooie manieren gebruikt om het verhaal weer te geven. Ik heb zelf met deze knutsel vooral de nadruk willen leggen op het brengen van het Licht. Het uitdragen van Gods Licht. En om dat licht uit te kunnen stralen heb je Hem nodig, en moet je ook bezig zijn met de dingen van God. Ik heb geprobeerd een lampje te maken waarbij het geplaatst is op een olievlek. Wij hadden zoveel olie dat het lampje overstroomde. Iemand zei tegen mij olie is niet blauw, nee inderdaad maar...... lampolie heeft vaak wel een leuk kleurtje en ik houd van wat kleur dus ik koos gewoon blauw haha. Op de olievlek staat de tekst: Ja als je wijs bent sta je sterk, kan Gods licht in jou aan 't werk. En zo is het, wees wijs en laat je niet het licht dat in je brandt ontnemen, laat niet het vuur van Gods Geest doven. 

J

Deze knutsel bestaat dus uit een olievlek met tekst en daarop een lampje waarin een waxinelichtje op batterij kan, zo geeft je lampje licht.

Werkbeschrijving Olielampje:
Ik heb het lampje met 120 grams gekleurd papier gemaakt. Het liefst stevig papier, maar test gerust met gewoon papier. Maar om het lampje erin te doen en aan te zetten en weer uit is stevigheid wel gewenst. 

Het bestand bevat 3 werkbladen.
Blad 1 De olievlek met tekst voor 2 kinderen.
Blad 2 Het olielampje
Blad 3 als extra optie wat losse onderdelen om wat extra kleur te geven aan het lampje, zie tweede foto rechts.

-Print blad 1 en 2 uit en blad 3 als je wat extra details wilt
-Knip de onderdelen uit
-Knip de druppelvorm uit op het lampje en plak hierachter een stukje doorschijnend gekleurd papier. 
-Vouw de lampdelen naar boven 
-Vouw de vouwlijnen van het middenstuk
-Vouw ook de lijmstrookjes van het middenstuk omhoog en lijm de delen nu links en rechts tussen de lampdelen
-Vouw de vlam dubbel en lijm de delen op elkaar. Lijm de vlammetjes nu tussen de tuit van het lampje.
-Lijm het lampje op de olievlek
-Doe een waxinelichtje op batterij in het lampje.
(Met de onderdelen op blad 3 kun je wat extra's doen, dus andere kleur stevig papier gebruiken en met dubbele plak iets diepte eraan geven bijvoorbeeld)

DOWNLOAD WERKBLAD Olielampje