Ook dit werkje is op meerdere manieren bij meerdere onderwerpen te gebruiken. Ik had iets nodig bij de Barmhartige Samaritaan en zat te denken aan eerste hulp verlenen, aan helpen, bijstand geven, je handen uitstrekken om de ander van dienst te zijn. Maar een standaard werkje wilde ik niet. Ik had toevallig van iemand iets aangereikt gekregen als tip en dat had te maken met een eenvoudige reddingsboei en vervolgens dacht ik, ja als je barmhartig bent dan wil je de ander helpen en redden. Ik besloot iets te doen met die reddingsboei en heb toen twee versies gemaakt, eigenlijk 4, maar 2 lever ik in een ander bestandje aan. In dit geval is het gericht op de handen van mensen die uitgestrekt zijn naar een reddingsboei. Zij hebben het touw van de boei stevig vast en brengen de persoon in nood naar veilig en rustig vaarwater.
Ik heb een versie gemaakt met een vrouwtje of mannetje met de handen omhoog, die zijn echt in nood en roepen om hulp en ik heb een versie aangeleverd waarbij het mannetje of vrouwtje al relaxed in de boei ligt en zich mee laat voeren met een big smile. Hij of zij is blij vanwege de helpende handen. Ik hoop dat jullie er iets mee kunnen en het leuk vinden.

J

 

J


Werkbeschrijving Helpende handen:
Ik heb de knutsel van stevig papier gemaakt 160 grams, maar gewoon 80 grams wil vast ook, gewoon eerst even testen. Ik maak de proefversies altijd op 80 grams, maar de originele soms op steviger papier even afhankelijk van de knutsel en mijn eigen voorkeur. 

Het bestand bevat 6 werkbladen.
Blad 1 bevat de basis met de reddingsboei en handen. (onderste foto)
Blad 2 driemaal het meisje
Blad 3 driemaal de jongen
Blad 4 de andere versie als basis )bovenste foto)
Blad 5 de jongen voor 2 personen
Blad 6 het meisje voor 2 personen

-Print blad 1 en blad 2 en- of 3 uit 
-Kleur de onderdelen in en knip het uit
-Knip in de reddingsboei de klein vlakjes uit die aangegeven zijn. 
-Schuif het poppetje door de openingen onder het deel water door en voeten weer omhoog zie voorbeeld. 
-Voor de andere versie print blad 4 en blad 5 en- of 6
-Kleur de onderdelen in en knip ze uit
-Knip de lijn in het midden van de reddingsboei open
-Lijm de voor- en achterkant van het poppetje op elkaar tot aan de plakstrookjes. De plakstrookjes laat je los van elkaar.
-Schuif het poppetje met de plakstroken door de gleuf en vouw aan de onderzijde de plakstroken om en lijm het vast.

DOWNLOAD WERKBLAD Helpende handen