Ik had al vaker dingen over David gemaakt en de muziek voor Koning Saul en besloot nu maar even de harp los te zetten. Dit is een vrij eenvoudige knutsel. Het stuk uitknippen in het midden van de harp is even lastig rond het latje in de kleine rondingen, maar op zich met een beetje hulp wel te doen en er is de optie om het gewoon erin te laten en op een andere wijze de snaren te doen, ik heb het met draad gedaan en kan ook erop getekend worden door de kinderen bijvoorbeeld.

Werkbeschrijving:

Ik heb de harp geprint op gekleurd stevig papier en losse onderdelen erop geplakt en ingekleurd. De andere harp is gewoon op 80 grams papier gemaakt.
-print blad 1 uit als jullie alleen de harp willen printen en inkleuren en print blad 2 mee wanneer jullie kiezen voor de linker versie.
-Kleur de losse onderdelen in.
-Knip de harpen van blad 1 uit en leg er één met de achterkant naar boven.
-Doe nu lijm op het bovenlatje (dwarsstok) en doe lijm op de lat beneden en een stukje eronder nog.
-Lijm nu naar wens een aantal snaren erop (ik had de draden te lang en heb later pas aan de bovenzijde bijgeknipt zodat het mooi op lengte was)
-Lijm vervolgens de andere harp er tegenaan, je kunt als het goed op elkaar gelijmd is nog even de touwtjes iets strakker trekken, doe dit voorzichtig zodat je ze niet lostrekt.
-Knip de onderdelen uit en plak ze op de plek op de harp waar ze horen.
(Ik wilde de sierbladeren met glitters doen, maar knoeide zo vreselijk ermee dat ik dacht, we kleuren maar gewoon de onderdelen in en plakken het er overheen en dat leek ook wel zo mooi vond ikzelf)
DOWNLOAD WERKBLAD