Soms ben ik bezig met iets en kom ik een tekening tegen waarbij ik denk oh ja die heb ik ook nog en dat was met deze lamp ook zo. Ik had een lamp met olie erin en vlam getekend en was nog niet zover met het uitwerken van de knutsel erbij en besloot daar even op door te borduren. Ik heb op de foto twee versies, waarbij de ene een hoge mond heeft en de andere laag. Ik leven beide versies aan, jullie kunnen daardoor kiezen welke jullie het leukst vinden. En ik lever de knutsel dit keer aan met Engelse en Nederlandse tekst. Wat ik eigenlijk in gedachten had was dat wij als kinderen van God het licht moeten laten stralen. Gods is licht en in Hem is geen duisternis. Wij mogen dat licht wat Hij ons toont ook weer uitstralen naar anderen toe. Hier valt genoeg op te bedenken, er zijn meerdere bijbelteksten m.b.t. lichtdragers en lichtbrengers te vinden en ik ga er daarom ook vanuit dat jullie deze knutsel zullen kunnen gebruiken. Deze knutsel is ook te gebruiken bij de bijbeltekst Mattheus 5:16 Laat uw licht alzo schijnen voor de mensen, dat zij uw goede werken mogen zien, en uw Vader, Die in de hemelen is, verheerlijken.

J

De bijbeltekst die ik er vooral bij gebruikt heb is Laat uw licht schijnen voor de mensen opdat zij uw goede werken zien. Ik denk dat wij uit mogen stralen wie er in ons woont en dat is geen donkere kant maar juist een blijde en opgewekte kant. Als wij Jezus dienen mogen wij dat laten zien en dat zal te zien zijn aan onze goede werken, door goed te doen stralen wij het goede uit. 

Ik heb dus per werkblad twee versies, de ene heeft een splitpen waardoor je de stralen kunt draaien en de andere versie heeft geen splitpen maar daarbij lijm je de lachende lamp met hoge mond over de stralen heen, mooi in het midden. Er is dus een versie met de tekst erop in het Engels en een versie met de tekst erop in het Nederlands. Ik heb stevig 160 grams papier gebruikt omdat dan het draaien van de cirkel beter werkt.

DOWNLOAD WERKBLAD Nederlandse versie

DOWNLOAD WERKBLAD Engelse versie/English version


Werkbeschrijving Windmolen:

Het bestand bevat 3 bladen 
Op blad 1 staan de lampen (voor twee kinderen) met de stip in het midden voor de splitpen
Op blad 2 staat de cirkel met de stralen
Op blad 3 staan de lampen (voor twee kinderen) dit is de andere versie zonder splitpen

Print blad 1 en 2 of blad 3 en 2 en kleur de onderdelen in.
-Kleur de onderdelen in
-Knip nu de lamp uit 
-Knip ook de cirkel met de stralen uit
-Knip nu elk lijntje van de cirkel in tot aan de middencirkel. Je doet dit zodat je de blanco stralen iets naar achteren kunt vouwen dat lijkt leuker.
-Maak nu een gaatje in de lamp en in de cirkel en bevestig de cirkel achter de lamp met een splitpen of
 lijm de cirkel achter de andere lamp

Het verwijst zich wel en is niet zo'n moeilijke knutsel, anders mogen jullie me altijd mailen.