Soms ben ik met een knutsel bezig en krijg gelijk allerlei extra dingen in mijn hoofd bij hetzelfde thema en daardoor blijf ik doorgaan. Maar ik was dus bezig ook met olielampjes en met de wijze en dwaze maagden in mijn achterhoofd en besloot nog even met de lampvormen door te gaan. De lampvorm had ik al gebruikt bij knutsels maar ik wilde de lamp ook nog als olielamp gebruiken met een vlam en olie erin natuurlijk. Ook dit is weer een redelijk eenvoudige knutsel, maar ik hoop dat het bruikbaar is. Het is te gebruiken bij de Wijze en Dwaze maagden, maar ook bij het onderwerp Licht uitstralen en Licht brengen en bijvoorbeeld Blijven branden voor God. Ik heb ook bij dit werkje een Nederlandse en Engelse versie. Ik heb per ongeluk als voorbeeld alleen de engelse versie gemaakt, maar jullie begrijpen vast dat beide versies te downloaden zijn.
O
ok bij deze knutsel kun je meegeven hoe belangrijk het is om niet zoals de dwaze maagden je olie op te maken en te denken dat je het op het laatste nippertje nog wel weer van de ander zult krijgen. Het is mooi als wij als kinderen van God delen met elkaar en elkaar de olie toespelen zodat we allemaal bemoedigd worden, versterkt worden, allemaal gered worden en ook mensen om ons heen het licht zien stralen. Maar het is niet altijd iets vanzelfsprekends. Je kunt soms ontmoedigd raken door een opmerking van een ander, of verdrietig en zo al snel kan je vlammetje doven, lijkt de olie op. We hebben Gods Geest nodig om ons te vullen zodat de vlam weer op zal laaien en wij tot de komst van de Here Jezus wakker zullen zijn, waakzaam en ons licht zal blijven schijnen in de wereld. Niet alleen ons licht, maar vooral het Licht van de Here Jezus, het Licht van de wereld.

Werkbeschrijving:

In de werkbestanden staan 3 pagina's.
Op blad 1 en 2 de verschillende lampen. ( Ik heb een lamp met een voorkant op blad 1 en een lamp die al open is en waarbij je gelijk de olie ziet op blad 2)
Op blad 3 de achtergronden in lampvorm. Deze heb ik op gekleurd papier geprint. Ik heb bij dit werkje 80 grams printerpapier gebruikt.

Print de gewenste bladen uit, dus blad 1 met 3 of blad 2 met blad 3. 

-Kleur de onderdelen in
-Op blad 1 knip je de lamp langs de buitenkant uit en ook de olie en de lont met vlammen.
-De lampvorm heeft een deel wat als een soort deurtje voor de olie langs moet. Knip links en rechts tussen de lijmvlakjes de lijn los tot aan het blanco stukje in het midden. (Zie foto en zie werkblad bij het schaartje en de pijlen)
-Doe nu lijm op de strookjes bovenaan de lamp (de stukjes van de fitting) en lijm de los meegeleverde fitting er overheen (let op: niet teveel lijm gebruiken anders kan het losgeknipte stuk niet als deurtje dienen) Als het goed is kan het opengeklapte deel van de lamp nu met de punt achter de fitting worden geschoven.
-Lijm nu de olie achter de opening
-Vouw de vlam dubbel en lijm de lont op de stippellijn van de basisvorm van blad 3
-Lijm de lamp met olie over de basisvorm met lont, doe alleen lijm op de randen, niet onder de hele lamp.
-Smeer als je dat leuk vindt voorzichtig met een stukje keukenpapier en wat zonnebloemolie of slaolie de olie van de lamp in tot deze doorzichtig wordt, nu kun je de lont zien. Maar wel zuinig met olie zijn en niet over de randen gaan anders wordt het geheel vlekkerig. 


-Op blad 2 staat de lamp waarbij je het binnendeel uitknipt en vervolgens de olie erachter plakt en de fitting er met dubbele plak voorlangs lijmt.
-Nu de lont even nemen en de vlam dubbelplakken, daarna de lont op een basisdeel van blad 3 lijmen.
-Plak nu de lamp er voorlangs en desnoods met wat olie op een stukje keukenpapier de olie van de lamp insmeren en doorzichtig maken. Voorzichtig werken.

Ik hoop dat het duidelijk is en anders mail mij maar even dan kan ik helpen.

DOWNLOAD WERKBLAD Nederlandse versie
DOWNLOAD WERKBLAD English version