Zoals ik al aangaf wil ik meer doen met het offer voor Abraham waarin God voorzag. Ik wilde nog even die struik proberen en een ram verborgen in de struik. Ik heb inmiddels ook hiervan een paar versies gemaakt welke ik aan zal leveren en dan kan ik vervolgens ook geen struiken meer zien haha.
Maar het verhaal van Abraham die er alles voor over had om Gods wil te doen dat is een bijzonder verhaal, zijn vertrouwen op God en tegelijkertijd hoe God dat beloonde en voorzag is iets om bewust over na te denken. Een mooi verhaal. Ik ga het nu niet helemaal uitschrijven, het is in kinderbijbels vindbaar en ik richt me nu even vooral op de knutsels. Ik hoop dat het bruikbaar is. De rammen daar had ik twijfels bij net als de struiken. Geheel duidelijk is het voor mij niet waar de ram in vast zat, wat voor struik exact. Maar ik heb geprobeerd om in elk geval het iets te benaderen. De ram precies zo, je kunt uitgaan van een ram zoals links maar een wildere soort ziet er iets anders uit. Ik lever er twee aan, maar zou zelf de eerste kiezen vermoed ik.

Je ziet online veel versies van de rammen, ook diverse struiken. Ik probeer daar nog wat op in te spelen en mensen kunnen zelf kiezen wat zij de meest geschikte vinden.

Ik hoop dat ook deze knutsel weer bruikbaar is en duidelijk maakt waar het om draait.

In het pdf bestand 1 pagina de struik
Op pagina 2 de ene ram voor 2 kinderen
Op pagina 3 de andere ram voor 2 kinderen

Ik heb 80 grams papier gebruikt voor deze versie dat wil prima.

-Print voor de knutsel blad 1 uit en blad 2 of blad 3
-Kleur de voorkant van de struik in of print het geheel op groen papier
-Kleur de ram in
-Knip de onderdelen uit
-vouw de struik dubbel en vouw het klein plakstrookje bovenaan de struik naar achteren en lijm het vast aan de andere struikhelft
-Schuif de ram ertussen
-Plak er eventueel een lusje achter om het geheel op te hangen, maar de ram van blad drie heeft dan de neiging eruit te glijden, die zou ikzelf zonder touwtje doen.

DOWNLOAD Nederlandse versie
DOWNLOAD English version