Dit knutselwerkje is te bekijken op YouTube:https://youtu.be/4QKy8IZvBFo

Dit knutselwerkje bestaat uit een theepotje, een glas of bekertje, een theezakje, roerstaafje en een suikerzakje. De theepotjes moeten worden uitgeprint op stevig papier, ik heb gekleurd karton gebruikt van action (160 grams).
Knip de theepotjes uit. Bij de onderkant van de theepot zie je een klein deel van de strook, de rest paste niet in beeld. Begin dus bij de rand van het papier omhoog te knippen zodat het kleine vlak groter wordt. Dit is belangrijk om het glas erin te kunnen zetten. In het midden van de theepot zie je een vlak dat schuin naar beneden loopt, op één van die vlakken heb ik de woorden voor Moederdag gezet. Knip de vlakjes om dit vlak heen uit.

Zoals ik al aangaf begin je onderaan de theepot te knippen vanaf de rand van het karton omhoog. Knip rondom. Knip vervolgens de vlakken uit waarin de woorden uitknippen staan. Vouw de onderste stroken van de theepot om en pas eerst het glas erin. (Je kunt dus ook kiezen voor leuke plastic bekertjes). Zet het bekertje ertussen en kijk hoe breed het ondervlak moet worden, plak of niet vervolgens de onderkant op de juiste maat. Wij hebben glazen van de action gebruikt die waren goedkoop, maar ook breed, daardoor moesten wij de ondervlakken aan elkaar doorplakken, strak tegen elkaar aan. Je kunt in zo'n geval natuurlijk altijd even een extra kartonnetje over de naad heenplakken voor de stevigheid. Zet het glas of de beker ertussen en zorg dat de middenstroken in het midden van het glas komen (zie foto). Een theezakje erbij in een roerstaafje en een suikerzakje maken het geheel compleet. Vervolgens plak je de deksels op elkaar en de handvaten en natuurlijk de schenktuit. Ik heb er zelf even wasknijpers op gedaan zodat het goed droogde en niet weer losging. Doorzichtige plastic bekertjes zijn goedkoper en ook erg leuk.

Ik heb twee verschillende gedichten bijgevoegd. Ik zet zelf met de kinderen het gedicht in het glas.

DOWNLOAD WERKBLAD

DOWNLOAD blanco versie zonder opdruk