Hier komt een moederdagknutsel die voor meerdere dingen gebruikt zou kunnen worden want Jezus is het licht der wereld en wij zijn lichtdragers van Hem, wij mogen Zijn licht en liefde laten zien om ons heen. Wanneer wij de olie in onze lampen hebben dan zullen wij stralen, maar zodra die olie opraakt zal ons lampje uitgaan. Zorg dus dat je gevuld bent.

Bij dit knutselwerkje heb ik eigenlijk gekozen om een waxinelichthoudertje in het olielampje te zetten. Toch is dit geen noodzaak, je kunt ook gewoon een leuke tekening laten maken door de kinderen en die erbij in laten schuiven.
Ik heb de olielampjes op geel karton geprint omdat ik dat een toepasselijke kleur vond, toch waren er anderen die liever een andere kleur zagen, dus heb ik ook nog maar een lampje in roze uitgeprint.


Knip de oliemapjes rondom uit, knip vervolgens in het midden van de lampjes de kleine vlakjes uit, dit kan ook uitgeprikt worden en knip de gaten uit de oortjes. Je kunt de oortjes natuurlijk ook gewoon helemaal wegknippen, het is net wat iemand zelf het mooiste vindt.
Vouw de vlakken onderaan het lampje om naar achteren toe en plak ze over elkaar heen. Mochten jullie toch een waxinelichthoudertje gebruiken kijk dan eerst even goed naar de afstand voordat je de vlakken vastzet. Nu kan het waxinelichthoudertje erin gezet worden en de vlammen op elkaar gelijmd en de oortjes ook. Wanneer je een tekening of oorkonde erin stopt, dan schuif je die er natuurlijk zo tussen.
Ook hier heb ik weer een gedichtje bij meegeleverd. Jullie mogen zelf natuurlijk iets anders schrijven of zoeken.

DOWNLOAD WERKBLAD