advertentie google

Op YouTube te bekijken: https://youtu.be/rn3t6UO61YI
Dit moederdagwerkje is erg eenvoudig en ook te doen met hele jonge kinderen. Hiervoor hoefde ik zelfs geen werkblad te maken, alleen een gedichtje. Wat ik met de kinderen heb gedaan is twee vellen crêpepapier genomen. Twee verschillende kleuren die leuk combineren. Ik had in dit geval maar een paar kleuren nog op voorraad thuis om het voorbeeld te maken, maar toen wij het moederdagknutseltje op de zondagschool maakten had ik diverse vrolijke kleuren, waaronder paars en roze en geel en rood enz.
Geef dus twee kleuren en maak de vellen ongeveer 16 cm lang en 11 cm breed. Leg nu de twee kleuren op elkaar en leg op de smalle kant (11 cm kant) een closetrolletje, in het rolletje stop je iets lekkers voor de moeders (wij hadden een kleine chocoladereep erin gedaan), maar een rol pepermunt etc. kan vast ook. Rol het geheel op en maak het met een plakbandje vast. Knoop gekleurd lint om de beide uiteinden, zodat het geheel op een snoepje (megasnoepje) gaat lijken. Knoop het lint dicht tegen het rolletje aan en trek vervolgens het crêpepapier aan weerskanten van het snoepje wat uit elkaar, wanneer je namelijk de vellen iets van elkaar haalt en ruimer vormt (uitvouwen) dan lijken de linker en rechterkant van het snoepjehaast op rozen. (zie de foto). Als laatste plak je het gedichtje in het midden van het snoepje. Gewoon even plakband gebruiken. Begin op de bovenkant van het kaartje en plak het plakband door tot op de onderkant van het kaartje. Zo zit het goed vast. Het lijkt erg fleurig.


Ik heb het kaartje weer even op mijn eigen manier gedaan. Normaal voor de zondagschool gebruik ik een mooie kleurige bloemenachtergrond vanaf internet, omdat ik nu rekening moet houden met de copyrights heb ik zelf even een eigen tekeningetje op de achtergrond gezet. U kunt zelf natuurlijk wel met plaatjes vanaf internet uw eigen kaartje ontwerpen. Ik lever weer een gedicht mee, maar misschien heeft uzelf een leuk gedicht ter vervanging, dat kan ook.

DOWNLOAD WERKBLAD