Dit knutselwerkje is ook niet zo heel erg moeilijk. Ik heb een hartvorm met een binnenmodel gemaakt en een blancohartvorm. Eerst heb ik het werkje geprint op rood karton. Je knipt beide harten rondom uit. Bij het hart met het binnenwerk knip je het vierkantje helemaal in het midden uit. Vervolgens knip je de lijnen in tot aan de streep van het model. Vouw de stroken om naar beneden toe. Nu kun je er een doorzichtig schaaltje in schuiven. Deze schaaltjes heb ik bij de Albert Heijn gekocht, ze worden wel gebruikt voor toetjes en soep, het zijn een soort wegwerpbakjes. Ik heb het model afgestemd op de doorzichtige bakjes, wanneer je een ander bakje (de standaard witte bijvoorbeeld) gebruikt dan is het handig om even de overstekende rand (boven aan het bakje) van het bakje af te knippen en op het blanco hart even zelf het binnenwerk te tekenen door het verknipte bakje even op de kop op het hart te zetten (in het midden) en met een potlood te omlijnen. Je kunt dan zelf even weer in het midden van het geheel een gat knippen en vervolgens de schuine lijnen inknippen zodat het bakje er weer inpast. Het klinkt misschien moeilijk, maar het valt mee.

 

Wanneer je de lijnen van de middenvorm hebt ingeknipt kun je de stroken naar beneden vouwen en het bakje erin schuiven. Ik heb de stroken zelf met plakband vastgezet, dat werkte het best. Het blanco hart heb ik onder het bakjegeplakt. Tussen de twee harten in kun je een strook crêpepapier doen zodat de geplakte harten een mooie overgang hebben. Deze strook plak je met een plakbandje vast.
In het bakje heb ik in dit geval maar even voor nood een toetje gezet en om het toetje heen heb ik een servet gevouwen en samengebonden, het lijkt erg vrolijk. In het bakje kun je natuurlijk ook tuinkers laten groeien, of een cakeje stoppen, maar ik had daar geen tijd meer voor.
Ik heb weer een gedichtje toegevoegd en ook hier mag je natuurlijk zelf iets anders kiezen of het naar wens aanpassen. 
 

DOWNLOAD WERKBLAD