Zie op youtube ons filmpje over deze knutsel: https://youtu.be/3d0XffoggrM

Dit moederdagwerkje heb ik gemaakt ook met het oog op de werkende moeders. Daarmee bedoel ik niet alleen de moeders die een betaalde baan hebben, maar alle moeders die zorgen voor hun gezin en kinderen en die klaarstaan voor anderen. Altijd bezig, het maakt eigenlijk niet eens uit waarmee. Ik ben ook niet zo'n poetstertje, maar doe op mijn manier wel dingen. Moederdag is voor de moeders, even rust nemen, even wat gas terugnemen en heerlijk genieten. Ik had in gedachten Martha en Maria, Martha steeds bezig en Jezus die tegen haar zegt dat ze het beste kan krijgen als ze aan Zijn voeten komt. Rust nemen en verwend worden door de kinderen, of juist tijd nemen om even te luisteren naar de Vader in de hemel en zo door Hem speciaal behandeld worden, wat is er mooier dan dat? Ik heb dus ook een Martha en Maria versie van deze knutsel gemaakt.

Deze knutsel kan op meerdere manieren gemaakt worden. Ik heb een blanco inkleurversie meegeleverd in de pdf, maar er staat ook een ingekleurde versie bij in en ik heb nog een blad met blanco emmertjes aangeleverd want misschien willen kinderen wel zelf iets schrijven voor hun moeder. Ik heb voor de Martha en voor de moederdag versie een gedichtje aangeleverd, maar iedereen kan doen wat hij of zij zelf leuk vindt.

J


Als materiaal heb ik 120 grams papier gebruikt, het wil ook met gewoon printerpapier.

Werkbeschrijving:
Dit werkje bestaat uit een inkleurversie, een al ingekleurde knutselversie en een extra blad met blanco emmertjes.
- print de gewenste bladen uit
- kleur eventueel in
- knip de onderdelen uit
- knip het vlakje voor de hals uit de jurk
- vouw de jurk op de vouwlijn (schouders) dubbel
- Plak de handjes er links en rechts tussen
- Plak de voeten onder de jurk links en rechts
- Ik heb voor de kinderen borstels erin gedaan en daarom links en rechts de zijkantjes van de jurk op elkaar gelijmd.
Dus de rondingen van de jurk (links en rechts van de benen) heb ik met een klein randje tegen elkaar aangeplakt, dit kan ook met een plakbandje. Ik deed dit omdat de jurk dan met een borstel erin bol komt te staan, vond ikzelf wel leuk, maar niks hoeft.
- Hoofd (als je die gaat gebruiken) uitknippen en door het gat schuiven en vastlijmen
- emmer uitknippen en ook het vlakje tussen het hengsel en de emmer zelf er even uitknippen.
- voor de zwabber (dweil mop) heb ik een strook meegeleverd met daarop de streepjes voor het inknippen.
  wij hebben de dweil mop van stof gedaan (keukendoekje) maar papier wil prima en lijkt ook leuk, zie de foto van de Martha knutsel.
-knip de strook uit en knip de streepjes in
  Doe een beetje lijm op een saté prikker en wikkel de de strook er omheen, doe lijm aan het uiteinde om het geheel goed vast te lijmen.

DOWNLOAD WERKBLAD