advertentie google

Ik had van alles in gedachten voor moederdag en ineens werd ik weer bepaald bij een idee die ik al eerder had maar waar ik niet aan toegekomen was. Ik bedacht me dat tegenwoordig veel mensen een laptop hebben of willen, daarmee zijn ze online vindbaar en staan in verbinding met vele websites enz. Ik bedacht een kartonnen laptop met daarin een opbergvak waar iets in gestopt kan worden. Wij hebben het toegespitst op een woordgrapje, geen laptop maar een toplap, in de laptop verstoppen we een schoonmaakdoekje die erin past. Maar kinderen kunnen er ook een tekening in doen of een gedicht of iets anders bedenken. Ik heb alles nu aangepast op de toplap, dus ook het gedicht, maar ik lever het gedicht op blad drie los bij zodat die ook weggelaten kan worden, zo is de laptop ook bruikbaar voor vaderdag. Het merk van de laptop is JSUS. En natuurlijk is Jezus niet vergelijkbaar met een laptop, maar ook dat was even een woordspeling, asus of jsus. Ik weet het wel ik kies voor Jesus oftewel Jezus, niet als laptop maar als geschenk van de Vader voor mij.

J
Als materiaal heb ik 160 grams papier gebruikt, 120 grams wil ook, ik heb niet getest met gewoon papier omdat ik er een zwaar doekje in doe en dat zou met gewoon papier niet haalbaar zijn vermoed ik.


Ik heb op het beeldscherm overigens beeld schoon gezet niet alleen omdat de moeders beeldschoon zijn in de ogen van de Vader in de hemel, maar ook omdat het toplapje het beeld schoon zou kunnen maken. 

Werkbeschrijving:
-Knip de onderdelen uit. Kleur eventueel in, tenzij het op gekleurd karton wordt geprint.
-Vouw het beeldscherm dubbel en lijm het op elkaar. Vouw nu ook de onderflap even zodat het scherm eventueel dichtgeklapt kan worden, dit hoeft niet, open laten staan is wel net zo leuk.
Vouw het toetstenbord tot een doosje. 
Dus alle vlakken vouwen op de vouwlijnen.  De zijkanten met dvd speler en usb poorten worden naar beneden gevouwen en vallen uiteindelijk over de lijmstroken heen van de onderzijde van het doosje.
Als het doosje aan de linker en rechterkant verlijmd is dan blijft aan de achterzijde een opening om iets naar binnen te duwen. 
De monitor wordt over het flapje van de achterkant gelijmd.
Die flap aan de achterkant van de laptop lijkt op een soort envelopflap. Wij plakken die aan de onderkant van de laptop met een plakkertje vast zodra het cadeau erin zit. Eventueel kan het gedicht dus op de onderkant gelijmd worden of toegevoegd bij het cadeau.

Ik hoop dat het duidelijk is en anders even mailen, dan probeer ik het te verduidelijken.

DOWNLOAD WERKBLAD