Ook dit is een knutsel bij het verhaal over de koning die een maaltijd wilde houden om de bruiloft van zijn zoon te vieren. Dit hoort bij de gelijkenissen die te vinden zijn in Matteüs 22 vanaf vers 1 en bovenal in Lucas 14 vanaf vers 12 t/m 24. Het is aan de ene kant een heel mooi verhaal, de Koning nodigt de mensen uit, maar aan de andere kant is het verdrietig te noemen dat de genodigden het veel te druk hadden, ze hadden geen tijd om te komen. Daarom mochten anderen komen, mensen die eigenlijk nooit welkom waren, maar bij deze Koning wel, zij mochten komen en met Hem eten, geweldig nieuws.
Deze pdf bevat een uitgebreidere knutselversie en een eenvoudige. Ook heb ik de twee bijbelverhalen m.b.t. dit werkje even uitgewerkt vanuit de nbg, het betreft dus matteüs 22 en Lucas 14. Misschien is dat nog bruikbaar voor mensen. Klik hier voor het verhaal De koninklijke maaltijd

Het bestand bevat veel pagina's. Ik heb namelijk twee verschillende uitnodigingen gemaakt, dit omdat ik ook wel gedichten schrijf en aan de ene kant een uitnodiging waarin een naam kon worden geschreven leuk vond, maar eerst had ik een andere versie gemaakt en wilde die toch meeleveren, mensen kunnen zelf bekijken welke ze gaan gebruiken en printen. Het is alleen even opletten.
Ook bij deze knutsel heb ik uitnodigingen aangeleverd waarbij een naam ingevuld kan worden. Het kind kan voor zijn of haar eigen naam kiezen, maar dat hoeft niet, hij of zij kan ook iemand willen nodigen voor het feest om bij Hem te horen.

Werkbeschrijving:

Het werkje kan gemaakt van 80 grams printerpapier.
-Kleur de basisplaat (Koning zonder armen) op blad 1 in
-Kleur de armen en strook op blad 2 in
-Knip de armen en strook uit van blad 2 uit.
-Vouw de armen op de middenlijn dubbel zodat het ene armpje achter de andere komt en lijm het op elkaar, nu hebben de armen extra stevigheid.
-Aan de armen bevinden zich stukjes van de jas van de Koning. Doe alleen lijm achter die jasdelen. Dus achter de cape lijm en lijm het nu op de juiste plek op de schouders van de Koning. Links en Rechts heb ik aangegeven met een R en L.  Het pas precies, de armen worden dus niet op de basisplaat vastgelijmd die kunnen nu naar voren buigen.
-Maak van de strook een koker, doe dus lijm op het lijmvlak, en plak het uiteinde van de strook eroverheen, nu heb je een kokertje. Ik heb de koker nog even bedekt met een pakpapiertje.
-Lijm het kokertje tegen de binnenzijde van een hand van de koning.
Buig nu de arm van de Koning zoals je het het mooist vindt. Lijm de koker nu vast op de juiste plek. Ik heb een heup gekozen als plek. Je kunt ook dubbele plak gebruiken als je dat minder geknoei vindt voor de kinderen.
-Knip nu een uitnodiging uit van blad 3 of 4 en rol die op en doe die in de koker, de Koning is er klaar voor om mensen te nodigen.

Werkbeschrijving eenvoudige knutsel:

Op blad 5 en 6 zie je de eenvoudige knutsel.
-Kleur de basisplaat met de koning en zijn uitnodiging in.
-Knip van blad 6 de uitnodiging uit en plak deze met dubbele plak op de basisplaat.

Er staan nog twee kleurplaten meegeleverd in de pdf op blad 7 en 8.

DOWNLOAD WERKBLAD