Dit knutselwerkje heb ik in twee versies gemaakt, het hoort bij het verhaal van de muren van Jericho. Het is een verhaal uit het bijbelboek Jozua hoofdstuk 6 vanaf vers 1. God geeft de opdracht om rond de stad te marcheren en Hij belooft de overwinning, de muren zullen instorten en ze zullen overwinnen. De mensen luisteren naar God, ze gaan in vertrouwen en ze overwinnen. Het idee achter het verhaal is duidelijk, als je doet wat God zegt zal Hij laten zien wie Hij is. Het is een mooi verhaal die in veel kinderbijbels beschreven is. 

Ik heb de ene knutsel met de muren heel gedaan en de andere met vallende muren. Ik was niet helemaal tevreden over de vallende muren vandaar de extra versie. Op die ene versie heb ik de krijgers die voorop liepen en de priesters met de ramshorens die moesten blazen. Het zal een heel bijzonder gezicht zijn geweest. Het zijn geen ingewikkelde werkjes, het is alleen een kwestie van de priesters uitknippen voor de ene knutsel en de krijgers met het tekstballonnetje voor de andere knutsel. Ze moesten 7 maal rond op de laatste dag dus ik vond het wel leuk om er een tekst bij te zetten dat ze nog maar 3 maal rond moesten, ik ging er maar vanuit dat ze ook wel moe zullen zijn geweest.

Beschrijving:

In de pdf bevinden zich op blad 1 het basisblad van de knutsel met de staande muren waar de priesters met hun horens voorlangs lopen en op blad 2 zie je dan de krijgers met de tekstballon. Op blad 3 staat het basisblad met de stukke muren en op blad 4 de lopende blazende priesters, op blad 5 en 6 staan de kleurplaatversies.

-Kleur het gewenste basisblad in
-Kleur ook de onderdelen in om er voorlangs te plakken
-knip nu de krijgers uit en plak ze met dubbele plak of lijm op het basisblad op de gewenste plek
-plak ook de tekstballon erboven
-voor de priesters moet de rand die boven de hoofden geprint is niet eraan gelaten worden, ik heb er even voor het gemak een rand omheen gezet, maar de priesters worden om de hoofden heen geknipt, zie de foto.
-Plak ze er met dubbele plak of lijm voorlangs.

DOWNLOAD WERKBLAD