Dit is een knutsel die ook op diverse manieren gebruikt kan worden. Dit kan bij het verhaal over Jezus die de voeten van Zijn discipelen was gebruikt worden, maar evengoed als jullie het willen hebben over het onderwerp nederig zijn. Of juist bij het dienstbaar zijn, of een volgeling zijn van Jezus, dan vraagt Hij om te doen wat Hij ook gedaan heeft, maar willen we dat wel? Is dat soms niet net iets te moeilijk omdat we ons dan klein moeten maken, nederig moeten zijn.


Ik heb bij deze knutsel drie versies. Twee staan in hetzelfde bestand. Deze versie is iets uitgebreider. Je kunt een deel van de waterkom voor de knutsel langs lijmen en een hand en dan de voeten uitknippen en in de kom schuiven. Je kunt ook kiezen om alleen een gleuf te maken, want bij de tweede versie staat de kom al op de plaat en dan de voeten uitknippen en erin schuiven. Daarnaast is er in een aparte pdf nog een kom met voeten welke dan uitgeknipt worden en waar nog een stukje stof aan bevestigd kan worden alsof dat het linnen is waarmee Jezus droogde. Daar ikzelf niet zo snel een lapje had heb ik even een stukje keukenpapier en papieren zakdoek gebruikt.

DOWNLOAD WERKBLAD EERSTE VERSIE

DOWNLOAD WERKBLAD TWEEDE EENVOUDIGE VERSIE 

Werkbeschrijving:

-kleur de basisplaat in, net welke je wenst
-kleur de losse onderdelen in
-knip de onderdelen uit
-doe lijm op de lijmvlakken voor de bevestiging van het was-kom-deel
-lijm de kom op de daarvoor bestemde plek
-doe lijm op de plakstrook aan de hand en lijm de hand linksboven in de hoek
-schuif vervolgens de voeten in de kom
(de tweede versie in dit pdf bestand is eenvoudiger, daarbij wordt alleen de stippellijn in de kom opengeknipt, waarna de voeten erin geschoven kunnen worden en met de hielen even vastgelijmd bijvoorbeeld)

Versie 2:
In de andere pdf staan twee versies.
de eerste versie heeft tekst op de voeten, de tweede versie tekst op de kom maar dan kan op de voeten de naam van het kind gezet worden.
-Kleur de kom in
-kleur de voeten in
-knip de kom en voeten uit
-knip de stippellijn in de kom open
-schuif de voeten erin en zet ze aan de achterzijde desnoods vast.
De kom op de afbeelding is een tikje anders dan op de foto hieronder.