Dit knutselwerkje gaat natuurlijk over palmpasen. Het is feest Jezus komt binnen in Jeruzalem en de mensen zijn blij.
De ondergrond bestaat uit een plateau met straatstenen. De ezels, jassen/kledingstukken en palmtakken uitknippen. Alles inkleuren, vervolgens plak je de beide ezels met de bovenste delen op elkaar. Dus Jezus plak je vanaf de bovenkant van ezel tegen elkaar aan (de hoofden op elkaar. Ook de hoofden van de ezels plak je vast. De plakstroken aan de poten van de ezel worden omgevouwen en vervolgens wordt het geheel op de plakstroken op het plateau geplakt. Ze de poten van de beide ezels wat uit elkaar zodat de ezel goed blijft staan. Bij slap papier 80 grams is het verstandig om het geheel even uit te buigen zodat de beide ezels wat wijder komen te staan.
De palmtakken kunnen nu opgeplakt worden en de kledingstukken ook. Het bordje met daarop Hosanna voor de Koning zetten we er natuurlijk voor. Er staat een vouwlijn op aan gegeven, vouw de onderstrook naar achteren en lijm het bordje vast op de plek waar je het graag wilt. Ik heb het voor de ezel geplakt.

Ook bij deze knutsel heb ik de ondergrond van karton gemaakt, de rest wel van gewoon papier maar normaal gesproken zou ik zelf sneller bij dit soort knutsels stevig karton nemen, bijvoorbeeld 120 of 160 grams wit.

DOWNLOAD WERKBLAD