advertentie google

Dit knutselwerkje bestaat uit een leeuwenkop en een achtergrond. Ik heb de achtergrond op gekleurd karton geprint en de leeuwenkop op wit karton 160 grams. Vervolgens de leeuwenkop ingekleurd en rondom uitgeknipt. Dit moet ook met de andere onderdelen gebeuren. Maak een gaatje in de achtergrond waar het rondje zit of zorg dat er een plakhaakje op de achterkant wordt bevestigd of plak er een lusje achter.

 

De leeuw van Juda

 

Ik heb een houten wasknijper geplakt op de rechthoekige strook op de achtergrond met de knijpkant naar boven, dit kan iedereen natuurlijk zelf bepalen. Plak vervolgens het hoofd van de leeuw op de wasknijper en plak een schrijfblokje/boekje in het midden onder de leeuwenkop. Ik heb het boekje bij mijn voorbeeld met de bovenkant tegen de middenstreep van de achtergrond geplakt. Ik heb schrijfblokjes van de action gebruikt maar het kost wat moeite om deze boekjes vast te lijmen omdat het boekje geen stevige achtergrond bevat. Maar het wil wel, toch is het verstandig om het zelf even te testen of naar andere memoblokken uit te kijken. En natuurlijk is er de optie om de wasknijper naar beneden gericht te plakken en dan kunnen de vaders daar belangrijke dingen tussen knijpen waar ze om moeten denken. Knijp eerst het gedichtje tussen de knijper.
Ik was de snorharen vergeten zoals te zien zal zijn op de foto. De snorharen kunnen op diverse manieren gemaakt worden, dat kan getekend worden, maar ook met bijvoorbeeld raffia of visdraad (nylondraad) door de gaatjes gestoken worden. Ik ben vergeten dit te testen, maar ik ga er vanuit dat de meeste mensen daar zelf wel een weg mee weten.

 

DOWNLOAD WERKBLAD